ingyenes webstatisztika

Magyar-horvát eszmecsere az EU-források felhasználásáról

A közigazgatásban felhasználható európai uniós források felhasználásáról kezdődött kétnapos magyar-horvát eszmecsere pénteken Veszprémben. Az ünnepélyes megnyitón Navracsics Tibor miniszterelnök-helyettes elmondta, hogy a magyar közigazgatási reformot főként EU-s forrásokból valósították meg.

A közigazgatási és igazságügyi miniszter emlékeztetett arra, hogy az államigazgatási és közigazgatási reform során a korábbi 13-15 minisztérium helyett a kormányváltáskor nyolcat hoztak létre, a közigazgatást pedig több szinten megújították úgy, hogy közben a magyar költségvetést a lehető legkisebb mértékben terhelték.
“Az uniós források közigazgatásban való felhasználásának tapasztalatát szívesen megosztjuk horvát barátainkkal” – fogalmazott Navracsics Tibor.
Orsat Miljenic horvát igazságügyi miniszter arról beszélt, hogy az ország EU-csatlakozása óta dolgoznak a közigazgatás átalakításán, és hasznos, hogy ehhez uniós források is vannak. “Nemcsak a jó gyakorlatokat tudjuk hasznosítani, hanem azt is, hogy mibe nem érdemes belefogni, hiszen ezzel megóvjuk magunkat a tévedéstől” – mondta Orsat Miljenic, a konferencia fontosságára utalva.
Iván Gábor, Magyarország zágrábi nagykövete szerint a két ország között a jövőben a közlekedési infrastruktúrában: a vasúti fejlesztésekben, a dunai és légi közlekedésben lehet együttműködés, valamint az energiapolitikában is azonosak az érdekek.(MTI)

640x40_feher
Scroll To Top