ingyenes webstatisztika

Magabiztos pluszban állnak a New York-i tőzsde irányadó indexei

Magabiztos pluszban álltak a New York-i tőzsde irányadó indexei hétfő este.

Közép-európai idő szerint este fél nyolc körül a 30 vezető amerikai iparvállalat DJIA-mutatója 0,92 százalékos, a tőzsdén jegyzett legnagyobb részvénytársaságok Standard & Poor’s 500-as mutatója 0,90 százalékos pluszban állt, a technológiai részvények Nasdaq Composite mutatója 1,07 százalékos emelkedést jelzett.
A befektetők kockázatvállalási hajlandósága a pénteki meredek árfolyamesés után hétfőn nőtt, annak nyomán, hogy csillapodtak az amerikai-kínai kereskedelmi konfliktusok eszkalálódása miatti piaci félelmek. Donald Trump amerikai elnök a G7 csúcstalálkozón vasárnap közölte, hogy Kína egy kedvező hangvételű telefonhívással jelezte visszatérési szándékát a tárgyalóasztalhoz. Trump “az egész világ számára nagyon pozitív fejleménynek” értékelte Kína jelzését.
A hét első kereskedési napján a technológiai ágazat, valamint a kommunikációs szolgáltató szektor részvényei szerepeltek a legerősebben, minden ágazati mutató nyereséget jelzett, a kereskedelmi konfliktusok alakulására rendszerint érzékenyen reagáló chipgyártók részvényei is kedvezően szerepeltek.

A 30 vezető amerikai iparvállalat DJIA-mutatóját és a Nasdaq Composite indexet felfelé húzta egyebek mellett az Apple részvényének 1,8 százalékos drágulása. A DJIA indexet emellett erősítette a Nike, a Walt Disney és a Procter and Gamble 1,7 százalék körüli emelkedése, valamint a Boeing papírjának 0,7 százalékos erősödése.
A globális kereskedelem szempontjából legjelentősebb két kőolajfajta ára csökkent. Közép-európai idő szerint este fél nyolc körül a New York-i árupiacon a nyugati féltekén irányadó West Texas Intermediate (WTI) amerikai könnyűolajfajta hordónkénti (159 liter) 44 cent (0,81 százalék) mínusszal, 53,73 dolláron állt. Az északi-tengeri Brent olaj hordónkénti ára pedig 57 centes (0,97 százalék) csökkenéssel, 58,23 dollár volt.
Az arany unciánkénti ára alig változott, 0,01 százalékkal, 0,15 dollárral 1537,45 dollárra csökkent.
A nemzetközi bankközi devizapiacon egy euróért 1,1102 dollárt adtak a délután fél négykor jegyzett 1,1118 dollár után.(MTI)

640x40_feher
Scroll To Top