ingyenes webstatisztika

Londoni elemzők: egyre inkább hajlik az enyhítésre a monetáris tanács

A korábban vártnál is enyhébb alapállást tükröznek a Magyar Nemzeti Bank (MNB) Monetáris Tanácsának külső tagjai által a monetáris politikáról vallott nézetek, és ebből arra lehet következtetni, hogy az MNB kamatcsökkentési ciklusa még csak félúton jár – vélekedtek budapesti tapasztalataik alapján londoni pénzügyi elemzők.

A City egyik legnagyobb befektetési bankcsoportja, a Barclays felzárkózó piacokkal foglalkozó elemzőstábja a minap tájékozódó látogatást tett Budapesten, ahol a cég szakértői az MNB, a monetáris tanács és a Nemzetgazdasági Minisztérium illetékeseivel, valamint banki szakértőkkel találkoztak.
A tárgyalásokról befektetők számára összeállított, kedden Londonban ismertetett beszámolójukban a Barclays elemzői közölték: a látogatásuk során szerzett legfőbb benyomásuk az volt, hogy a monetáris tanács külső tagjai az eddigieknél is erősebben hajlanak az enyhítésére. A ház szakértői ennek alapján azt jósolják, hogy az MNB az augusztus óta végrehajtott 1,50 százalékpontos kamatcsökkentés után kész további 1,50 százalékpontos csökkentésre, egészen a 4,00 százalékos alapkamat eléréséig. (MTI)

640x40_feher
Scroll To Top