ingyenes webstatisztika

Londoni elemzők: a magyar kormány nem akarja gyengíteni a forintot

A magyar kormány nem akar forintgyengítő intézkedéseket hozni, és nem törekszik monetáris likviditásbővítésre a Magyar Nemzeti Bank élén esedékes váltás után sem – közölték budapesti tárgyalásaik tapasztalatait összegezve londoni pénzügyi elemzők.

A BNP Paribas pénzügyi szolgáltató csoport londoni befektetési részlegének felzárkózó piacokra szakosodott közgazdászai a múlt héten tettek tájékozódó látogatást Budapesten; kormányzati illetékesekkel és magánszektorbeli piaci szereplőkkel találkoztak.
Tárgyalásaikról befektetők számára összeállított, Londonban ismertetett beszámolójukban a BNP Paribas elemzői felidézik, hogy a múlt heti forinteladási hullámot mindenki Matolcsy György cikkével magyarázza, amelyben a nemzetgazdasági miniszter hibának nevezte a forint erősen tartását célzó korábbi gazdaságpolitikát. Kiemelték azonban, hogy a miniszter a pénzügyi válság előtti időszakra utalt, és arra, hogy az akkori helyzet ösztönözte a svájcifrank-alapú hitelek felvételét. Ami a jelenlegi helyzetet illeti, a magyar kormány “nagyon is tudatában” van annak, hogy a forintgyengítés kontraproduktív lenne – áll a BNP Paribas szakértőinek beszámolójában. (MTI)

640x40_feher
Scroll To Top