ingyenes webstatisztika

Londoni elemzők: a Fed várhatóan elkezdi szeptemberben a mennyiségi enyhítés leépítését

A vegyes legutóbbi foglalkoztatási statisztikák ellenére várhatóan már ebben a hónapban hozzákezd gazdaságélénkítő célú mennyiség enyhítési programjának leépítéséhez az amerikai jegybank szerepét betöltő Federal Reserve, valószínűleg újabb kilengéseket okozva elsősorban a felzárkózó piacokon – jósolták hétfői előrejelzésükben londoni pénzügyi elemzők.

A City egyik legnagyobb befektetési bankcsoportja, a Barclays globális piacelemző stábja befektetőknek összeállított prognózisában közölte: várakozása szerint a Fed monetáris testülete szeptemberi ülésén az eddigi 85 milliárd dollárról 70 milliárd dollárra csökkenti a havonta végrehajtott eszközvásárlások értékét.
A ház londoni elemzői azzal számolnak, hogy az amerikai munkanélküliségi ráta a jövő év első negyedében a lélektani határnak tekintett 7 százalékra süllyed. A Barclays szakértői szerint a Fed mostantól néhány havonta bejelenti az értékpapír-vásárlások újabb és újabb csökkentését, és 2014 elejére teljesen leállítja a mennyiségi enyhítési ciklust.(MTI)

640x40_feher
Scroll To Top