ingyenes webstatisztika

llegális bevándorlás – Salzburg városa ismét megtelt

Salzburg városa ismét megtelt migránsokkal, csütörtök délután 3200-an vártak arra, hogy továbbutazhassanak Németország felé.

A belügyminisztérium közlése szerint még további 1500-an érkezhetnek buszokkal a városba a stájerországi Spielfeld határátkelőtől. Salzburg polgármestere szerint a város befogadásának határához érkezett.
A Salzburg tartományban lévő freilassingi átkelőhöz 1400-an érkeztek szerdán. Csütörtök délután a freilassingi határátkelőtől két kilométerre lévő átmeneti befogadóhelyen kétezer ember várta, hogy továbbutazhasson.
A városban szerdán háromezren éjszakáztak három befogadóközpontban. Ennyien még nem töltötték az éjszakát a településen. Csütörtökön Salzburgban a belügyminisztérium kérésére 700 menekültet helyeztek el a Schwarzenberg kaszárnya területén berendezett táborban, négyszáz embert Kufsteinben szállítottak, 200-at pedig felső-ausztriai határátkelőkhöz.
Ennek ellenére kevesebben utaztak tovább Ausztriából Bajorországba a hét elejéhez képest, hétfőn 8500-an, szerdán hatezren érkeztek Németországba.
Jelenleg a német-osztrák határ mentén öt ponton zajlik a menekültek rendezett átutaztatása, a salzburgi Oberndorfból már nem, azonban a tiroli Kufsteinból indítanak migránsokat Németország irányába.
Szerdán 3500-an lépték át az alsó-bajországi határt Neuhaus am Inn, Simbach és Wegscheid határátkelőknél, 2100-an a felső-bajorországi Kiefersfelden és Freilassing településeknél utaztak be az országba.
Kiefersfelden településre a Tirol tartományban fekvő Kufstein határátkelőjétől érkeztek, ez az átkelő szerda óta üzemel újra, aznap ezer menekült lépte át itt a határt. A tiroli rendőrség tájékoztatása szerint jelenleg nyugodt a helyzet, a határ mentén felállított sátorban 600-an várják, hogy továbbutazhassanak. A tiroli tartományi vezető csütörtökön jelentette be, hogy még karácsony előtt téliesítik az itt felállított sátrakat.
A karintiai Klagenfurtnál 450 fő elhelyezésére alkalmas csarnok megnyitásáról döntöttek, az új befogadóhelyet az állam saját hatáskörben jelölte ki. A szálláshely várhatóan november végétől üzemel majd.
(MTI)

640x40_feher
Scroll To Top