ingyenes webstatisztika

Lehel utcai robbantás – CIB: jelentős az anyagi kár

A Lehel utcai bankfiókok előtt történt hajnali robbantásban a CIB Bank fiókjában jelentős anyagi kár keletkezett, senki nem sérült meg – mondta el Szinai Ádám, a bank kommunikációs vezetője az MTI-nek hétfőn.

Hozzátette, a rendőrségi vizsgálat még folyik. Az ügyfelek a közelben lévő újpesti, Váci úti (a Westendben lévő), illetve a Flórián téri és Baross téri fiókok szolgáltatásait vehetik igénybe.
A rendőrség korábbi közlése szerint az elsődleges vizsgálatok alapján robbantásos bűncselekmény történt a fővárosi Lehel utcában hajnali negyed öt után néhány perccel. A helyszínen négy bankfiók üzemel egymás mellett, az Erste, a CIB, a Budapest Bank, és az FHB fiókja.
A helyszínről készült felvételek szerint a CIB Bank és a Budapest Bank portálja károsodott.
Az elsődleges adatok szerint a robbanást ismeretlen szerkezetű és ismeretlen típusú robbanóanyag okozta, “a bűncselekmény nem emberi élet kioltására vagy személyi sérülés okozására irányult” – írta honlapján a rendőrség.
Jelenleg a helyszíni szemle, a tanúkutatás, az adatgyűjtés, valamint a biztonsági kamerák felvételeinek elemzése zajlik – áll a rendőrségi közleményben.
Szemtanúk egy motorost láttak elhajtani a bank épülete elől a robbanást megelőzően – értesült az MTI helyszínen lévő tudósítója, aki azt látta, hogy az út mindkét oldalán betörtek az ablakok és feltehetően a bank bejárati ajtaját repítette az út túloldalára a detonáció. Késő délelőtt a rendőrség is közölte, hogy egy motorost keresnek a robbantással összefüggésben.(MTI)

640x40_feher
Scroll To Top