ingyenes webstatisztika
Home / Belföld / Külföldi sajtó Magyarországról – Kaczynski és Orbán megmenthetik az EU egységét

Külföldi sajtó Magyarországról – Kaczynski és Orbán megmenthetik az EU egységét

Lengyelországban és Magyarországon eurorealisták vannak hatalmon, akik Nagy-Britanniát fontos szövetségesnek tartják, és nem érdekük, hogy szétessen az Európai Unió – írta kedden a Hospodárské Noviny című cseh gazdasági és politikai napilap.

“David Cameron brit miniszterelnök budapesti látogatása megmutatta, hogy (Jaroslaw) Kaczynski és Orbán (Viktor) meglepő módon az Európai Unió egységének a megmentőivé válhatnak” – vélte Martin Ehl, a tekintélyes újság külpolitikai rovatának vezetője Hogyan menti meg Kaczynski és Orbán az EU-t című kommentárjában.
sajto1Martin Ehl szerint egyértelmű, hogy sem Lengyelország sem Magyarország számára nem lenne jó, ha Nagy-Britannia kilépne az EU-ból. Mindkét ország ezért London értésére adta, hogy támogatja a brit reformterveket, kivéve azt a pontot, amely a más EU-tagországokból érkezett munkavállalók szociális juttatásait érinti.
“Az erős nemzetállamok szövetsége, amelyben európai eszközök áramlanak a nemzeti költségvetésekbe, és egy működőképes közös piac ugyanis pontosan az, amire a lengyel és a magyar konzervatívoknak szükségük van” – szögezte le a szerző. Működőképes közös európai piac és a nyugati cégekkel folytatott együttműködés nélkül egyik ország gazdasága sem tudna úgy fejlődni és annyi munkahelyet biztosítani, mint most – tette hozzá.
Euroszkeptikusnak nevezni Kaczynskit és Orbánt, tekintettel még akár az unióban növekvő pesszimizmusra is, megtévesztő. Mindketten inkább eurorealisták. Az erős nemzetállamok Európája, amelyet a britekkel együtt mindketten követelnek, ugyanis éppen az a cél, amely felé a pénzügyi és menekültválság, valamint a brexit veszélyének árnyékában az Európai Unió tart – zárta kommentárját a cseh Hospodárské Noviny. (MTI)

640x40_feher
80x1000_feher
80x1000_feher
640x40_feher 640x40_feher

Leave a Reply

Your email address will not be published.

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Scroll To Top

 
Amennyiben szeretne részletesebb tájékoztatást kapni,
kérjük töltse ki az alábbi adatlapot.
Adatait bizalmasan kezeljük.

Név

Email cím

Telefonszám

 

×
Facebook

Köszöntünk a GazdasagPortal.hu portálon