Külföldi sajtó Magyarországról – Frakfurter Allgemeine Sonntagszeitung a bőnyi rendőrgyilkosságról

politika_sajto
Németországban a Frakfurter Allgemeine Sonntagszeitung (FAS) című vasárnapi lap foglalkozott Magyarországgal, a konzervatív lap a bőnyi rendőrgyilkosságról írt.

Hasznos idióták című írásában Stephan Löwenstein kiemelte: az eset rávilágít arra, hogy a szélsőjobboldali szubkultúra nagymértékben „militáns és gátlástalan” Magyarországon, és az ügynek vagy egy „politikai utójátéka” is, amelyről még nem lehet megállapítani, hogy miként végződhet. Először a TEK-et érték bírálatok, amiért nem vett részt a bőnyi akcióban, majd a Magyar Nemzeti Arcvonal Oroszországhoz fűződő kapcsolataira, illetve a szervezet és a Jobbik közötti viszonyra terelődött a vita, ami „belpolitikailag kényes”, tekintve, hogy a Jobbik a Fidesz leginkább komolyan vehető riválisa.
Az „Oroszország-kapcsolat” ügye nagyon is „kapóra jön a Fidesznek” – tette hozzá az FAS szerzője, a többi között kifejtve: a Jobbik „valami olyasmi, mint a szélsőjobboldali szubkultúra parlamenti szárnya”, amelynek vezetője, Vona Gábor ugyan jó két éve a politikai spektrum közepe felé tartó stratégiát követ és mérsékelte a párt retorikáját, de továbbra is vannak kapcsolatai a jobboldalnak a „széleken túli” részeivel.(MTI)

Scroll To Top