ingyenes webstatisztika

Külföldi sajtó Magyarországról – A ZDF német köztelevízió a külföldi szélsőjobb jelenlétéről

A ZDF német országos köztelevízió külföldi szélsőjobboldali mozgalmakkal kapcsolatban foglalkozott Magyarországgal.

A közszolgálati televízió Auslandsjournal című külpolitikai magazinműsorában Búvóhely Magyarországon címmel szerdán sugárzott riport összefoglalójában kiemelték: Orbán Viktor kormányfő vezetése alatt Magyarország “a világ minden tájáról érkező szélsőjobboldaliak csomópontja lett”. A különböző mozgalmak gyakran tartanak találkozókat és konferenciákat az országban, és vannak olyan szélsőjobboldaliak is, akik Magyarországra költöztek.
Hozzátették: a szélsőjobboldali színtér szereplői úgy érzik, a “legfelső szintről” kaptak jelzést arról, hogy “szívesen látják őket”. Orbán Viktor ugyan rendre kijelenti, hogy fellép a szélsőjobb ellen, de “vannak más üzenetek is” a miniszterelnöktől – fejtették ki.

Felidézték februári évértékelő beszédének egy részletét, miszerint +az igazi menekülteket persze be fogjuk fogadni; németet, hollandot, franciát, olaszt, rémült politikusokat és újságírókat, hazájukat elhagyni kényszerülő keresztényeket, akik az otthon elvesztett Európájukat majd nálunk akarják megtalálni+.
A ZDF összeállításának készítői úgy vélték: ez a kijelentés “egy meghívó, amelyet számos szélsőjobboldali elfogadott”. A riportban a többi között hangsúlyozták, hogy Orbán Viktor “megtűri” Magyarországon a külföldi szélsőjobboldaliakat, akik ezért “hálásak” neki.
https://www.zdf.de/politik/auslandsjournal/auslandsjournal-unterschlupf-in-ungarn-100.html

 
(MTI)

640x40_feher
Scroll To Top