ingyenes webstatisztika

Krím: Ismeretlenek megtámadták a medzslisz épületét az ukrán zászló miatt

Símaszkot viselő ismeretlenek behatoltak a krími tatárok képviseleti szerve, a medzslisz szimferopoli épületébe hétfőn, hogy eltávolítsák a kifüggesztett ukrán zászlót.

Riza Sevkijev, a “Krím” alapítvány vezérigazgatója, a medzslisz tagja közölte az ukrán médiával, hogy a behatolók levették az épületről az ukrán nemzeti lobogót, és a helyébe a krími zászlót függesztették ki. Közben az épületben tartózkodókkal szemben fizikai erőszakot alkalmaztak, aminek következtében három nő megsérült.
Az ismeretlenek semmiféle hivatalos dokumentummal nem igazolták, hogy joguk lenne lecserélni a zászlót. Később a medzslisz tagjai levették a krími zászlót, és a helyébe a krími tatárok nemzeti lobogóját tűzték ki. Az incidens miatt kihívták a rendőröket, akik viszont órákkal később sem érkeztek ki az épülethez.
Két nappal korábban viszont a rendőrség munkatársai ott jártak, mert bejelentéseket kaptak az épületen elhelyezett ukrán zászló miatt. Sevkijev akkor közölte velük, hogy ukrán állampolgár, az épület közalapítványi tulajdonban van, tehát nem állami intézmény, így sem az ukrán, sem az orosz jogszabályokat nem sértették meg. Értetlenségének adott hangot amiatt, hogy a független Ukrajna 23 éve alatt rendszeresen függesztettek ki orosz zászlókat, ami nem zavarta a hatóságokat, most viszont az ukrán lobogó miatt azonnal megjelennek.
A rendőrök figyelmeztették, hogy az ukrán zászló provokációkra, az épület elleni támadásra adhat okot. Erre válaszul az alapítvány vezetője közölte, hogy a hatóságok dolga megakadályozni azokat, és megbüntetni az elkövetőket.(MTI)

640x40_feher
Scroll To Top