ingyenes webstatisztika

Közel 12 milliárd forint jut regionális fejlesztésre Észak-Magyarországon és az Észak-Alföldön

Közel 12 milliárd forint használható fel regionális fejlesztési célok megvalósítására Észak-magyarországon és az Észak-Alföldön a következő időszakban az Új Széchenyi Terv forráskeretéből – tájékoztatta pénteken az MTI-t a Nemzeti Fejlesztési Ügynökség (NFÜ).

A regionális operatív programok keretében járóbeteg-szakellátásra több mint 5 milliárd forint, bölcsődefejlesztésre több mint 1 milliárd, a kis- és középvállalkozások telephelyfejlesztése tekintetében több mint 5,5 milliárd uniós támogatás megítéléséről született döntés.
A két régióban 32 nyertes pályázóval kötöttek szerződést egészségházak, illetve egészségügyi alapellátás és járóbeteg-szakellátás fejlesztésére.
Észak-Magyarországon bölcsődefejlesztések is megvalósulhatnak a jövőben; az erre a célra kiírt pályázaton 5 szervezet összesen több mint 1 milliárd forinton osztozhat.
Ugyanakkor az Észak-Alföldön 88 pályázó kapott támogatást kis- és középvállalkozások fejlesztésére. Utóbbi célja többek között a régió foglalkoztatási mutatóinak javítása a mikro-, kis- és középvállalkozások infrastruktúrájának korszerűsítésével, illetve működési feltételeik javításával – közölte az NFÜ. (MTI)

640x40_feher
Scroll To Top