ingyenes webstatisztika
Home / _Címlap / Komoly bírságra számíthatnak, akik nem tartják be az új adatvédelmi törvényeket

Komoly bírságra számíthatnak, akik nem tartják be az új adatvédelmi törvényeket

2018. május 25-től lesz hatályos az új adatvédelmi szabályozás, a GDPR. Ha valaki nem tesz eleget az előírásoknak, súlyos büntetésre számíthatnak. Magyarországon egy széleskörű felmérés szerint a cégek 25%-a nem rendelkezik adatkezelés előírással.

Hamarosan hazánkban is változik az adatvédelem! Ideje felkészülni a cégeknek, mert jövő májusban életbe lép az Európai Unió új adatvédelmi rendelete (General Data Protection Regulation, GDPR), amely a nemzeti jogszabályokat felülírva egységesíti az uniós tagállamok adatkezelési szabályait. Az új szabályozásnak köszönhetően a magánszemélyek nagyobb jogosultságot kapnak, hogy betekinthessenek adataik kezelésébe, ugyanakkor a cégek adatkezelési kötelezettségei megnövekednek. Jövő májustól pedig komoly bírságokra számíthatnak, ha nem megfelelő módon járnak el, akár 20 millió euró vagy a globális árbevétel 4%-áig is terjedhet.

     
Kreutz László, a Fellowes Hungary Kft. ügyvezető igazgatója úgy gondolja, hogy az új szabályozás nem jelenthet gondot azoknak a cégeknek, akik már most is figyelnek az adatkezelés szabályaira. Azon cégek esetében viszont, akik most sem fordítanak kellő figyelmet az érzékeny adatok kezelésére, már más a helyzet. És sajnos, ebből sok van. Kreutz László a saját kutatásukra hivatkozva elmondta, hogy a kkv-k 9%-a úgy ítéli meg, hogy ők nem kezelnek cégen beül ilyen jellegű adatokat. Ez több problémát is felvet, hiszen a szerződések, az alkalmazottakról szóló adatok mind ebbe a csoportba tartoznak.


Forrás: GazdaságTV.hu

640x40_feher
640x40_feher
Scroll To Top

[contact-form-7 id=”55816″ title=”ContactForm_WithTel”]

×