ingyenes webstatisztika

Kiugró hitelezési aktivitás a CIB Bank vállalati üzletágában

Rekorderedményeket könyvelhetett el a szeptemberben zárult harmadik negyedévben a CIB Bank vállalati üzletága: csak idén eddig 180 milliárd forint hitelt folyósított a pénzintézet a magyar vállalkozásoknak, ez több mint 30 százalékos növekedés 2018 első három negyedévéhez képest – közölte a pénzintézet az MTI-vel hétfőn.

A tájékoztatás szerint a kis- és közepes vállalkozások (kkv) szegmensében rekordszintű, összesen 208 milliárd forint a pénzintézet kitettsége. A teljes hitelállomány az előző év azonos időszakához viszonyítva közel 35 százalékos növekedést mutat, ami jelentősen meghaladja a bankszektor vállalati hitelállomány-növekedését.
Az idén a szeptember végéig kis- és középvállalatoknak kihelyezett hitelek volumene több mint 150 milliárd forint, ami az előző évivel összevetve csaknem 19 százalékos gyarapodás, és várhatóan meghaladja a piaci növekedést.
A nagyvállalatoknak folyósított hitelállomány pedig 497 milliárd forintra emelkedett, így több mint 40 százalékos a növekedés 2018 szeptemberéhez képest. Kiemelkedően sikeres az idei évben a növekedési hitelprogram (nhp) is, ahol a kis- és középvállalati ügyfélkörben 9 százalék feletti részesedést ért el a CIB Bank. A CIB kkv-szektor iránti elkötelezettségét és intenzív értékesítési tevékenységét jelzi, hogy több mint 11 százalékkal nőtt azon vállalkozások száma, amelyek elsődlegesen a CIB Bank szolgáltatásait veszik igénybe.(MTI)

640x40_feher
Scroll To Top