ingyenes webstatisztika
Home / Tőzsde / Külföldi Tőzsde / Kirobbanó formában a BlackRock részvénye

Kirobbanó formában a BlackRock részvénye

Jóval a várakozások felett alakult a BlackRock negyedéves eredménye, optimista felütést jelentve a nagy pénzügyi vállalatok számára a szezon elején. Az egy részvényre jutó eredmény 5,92 dollárt ért el a várt 5,55 dollár helyett – mondta el Kiss Mónika, az Equilor vezető elemzője.

A BlackRock tette közzé elsőként a gyorsjelentését a pénzügyi és befektetési intézmények közül a tengerentúlon. A tegnap megjelent vállalati riportból azt tudhattuk meg, hogy az egy részvényre jutó eredmény a Wall Street által várt 5,56 dollár helyett 5,92 dollár lett a harmadik negyedévben. Az amerikai eszközkezelő a bevételi soron is meglepetést okozott, hiszen a konszenzus 3,09 mrd dollár volt, ezt sikerült megugrania, s 3,23 milliárd dollár lett. A világ legnagyobb alapkezelője hajszálnyira megközelítette a 6 000 milliárd dollárnyi kezelt vagyont, miután közel 100 milliárd dollár friss tőke áramlott be az alapokba. A jelentésre több mint 2%-ot emelkedett a részvény árfolyama.

     

Ma a JPMorgan és a Citi követi gyorsjelentéseivel a BlackRockot, a két vállalat vezetője igyekezett hűteni a kedélyeket. A kereskedésből származó bevételek akár 15-20%-kal is csökkenhettek, a hitelek minőségi is központi kérdés lesz a két gyorsjelentésben, melyek a new york-i nyitás előtt jelennek meg.


Forrás: GazdaságTV.hu

640x40_feher
Scroll To Top

[contact-form-7 id=”55816″ title=”ContactForm_WithTel”]

×