ingyenes webstatisztika

Kgfb kampány – November 29-éig lehet levélben felmondani a biztosítást

November 29-éig mondhatják fel levélben a biztosításukat azok, akik másik biztosítónál akarják megkötni a kötelező gépjármű felelősségbiztosítást (kgfb) jövőre, mivel december 1., a váltás határideje vasárnapra esik.

 

Papp Lajos, a Független Biztosítási Alkuszok Magyarországi Szövetségének (FBAMSZ) elnöke kedden sajtótájékoztatón, Budapesten elmondta: faxon ugyan december elsején is érkezhet felmondás a biztosítókhoz, de az alkuszok többsége ennek befogadására nem vállal garanciát, ezért arra hívják fel az érintettek figyelmét, hogy a döntést ne hagyják az utolsó napra.
Akinek nem érkezik meg időben a felmondása, az a jelenlegi biztosítójánál marad jövőre is – tette hozzá az elnök.
Papp Lajos közölte: a díjértesítőre és az alkuszok portálján történő kalkulációra is igaz a figyelmeztetés, tisztázni kell, hogy az tartalmazza-e a 30 százalékos baleseti adót.
Ha nem, akkor ennyivel magasabb lesz a kiszámlázott díj – mondta.
A FBAMSZ becslése szerint a tavalyihoz képest idén egyharmaddal kevesebben váltanak kötelező biztosítót, így a számuk 300 ezer körül lesz. Ehhez azonban hozzájön még további 150 ezer olyan ügyfél, aki a jelenlegi biztosítójánál felmondja, majd ugyanott jobb feltételekkel újra megköti biztosítását.(MTI)

640x40_feher
Scroll To Top