ingyenes webstatisztika
Home / Tőzsde / Külföldi Tőzsde / Kereskedelmi kémkedéssel gyanúsította meg a PepsoCo-t az orosz egészségügyi agrárfelügyelet

Kereskedelmi kémkedéssel gyanúsította meg a PepsoCo-t az orosz egészségügyi agrárfelügyelet

Kereskedelmi kémkedés gyanúja miatt a rendőrséghez fordul az orosz állat- és növény-egészségügyi szolgálat (Roszszelhoznadzor), mert olyan szolgálati iratok kerültek az amerikai PepsiCo regionális képviseletéhez, amelyekhez hivatalos úton nem juthatott volna hozzá.

Ezt Julija Melano, a Roszszelhoznadzor szóvivője jelentette be kedden Moszkvában. Mint mondta, a PepsiCo törvénytelen úton jutott hozzá egy, a tejfeldolgozó üzemeknél készülő laboratóriumi ellenőrzésről szóló irathoz, és ily módon tisztességtelen versenyelőnybe került az orosz vállatokkal szemben. Az irat megszerzéséből orosz sajtóforrások szerint a Wimm Bill Dann, Oroszország egyik vezető gyümölcslé-előállító és tejfeldolgozó vállalata húzott hasznot.
A PepsiCo a TASSZ hírügynökséghez eljuttatott közleményében abszurdnak és valótlannak minősítette a gyanúsítást. Az amerikai nagyvállalat, amely több mint 40 céggel rendelkezik Oroszországban, 2011-ben vásárolta fe a Will Bill Dannt.(MTI)

     
640x40_feher
640x40_feher
Scroll To Top

[contact-form-7 id=”55816″ title=”ContactForm_WithTel”]

×