ingyenes webstatisztika

Keresi a régiós bővülés lehetőségeit az MVM Csoport

Az MVM Csoport szívesen átvállalja a térségből kivonuló multinacionális cégek szerepét – közölte az energetikai társaságcsoport pénteken az MTI megkeresésére.

A társaság arra reagált, hogy a 444.hu portál értesülése szerint Magyarország tárgyal a Szlovák Villamos Művek megvásárlásáról, aminek 66 százalékától szabadulna az eddigi olasz tulajdonos; magyar részről vevőként az állami tulajdonú MVM és a részben állami tulajdonú Mol jöhet szóba.
A társaság válasza szerint az MVM ma már a legnagyobb nemzeti tulajdonú cég Magyarországon, a magyar cégek között a negyedik legnagyobb, míg közép-európai összevetésben a huszonötödik legjelentősebb vállalatcsoport. Ezzel összhangban a csoport keresi azokat a lehetőségeket, amelyeken keresztül az energetikai szerepvállalása kölcsönös előnyökön alapulva bővülhet a régióban.
Válaszában a cég leszögezi: az MVM Csoport a térségből kivonuló multinacionális cégek szerepét szívesen átvállalja, különösen ha olyan szinergiákat tud érvényesíteni, amely a rábízott vagyon hatékony felhasználását szolgálja a régió energiabiztonságának növelése mellett.
Az MVM Csoport küldetése az energiastratégiával összhangban álló energiapolitikai célok megvalósítása, az energiarendszerek stabilitásának megőrzése és a kapacitások fenntartása. A legfontosabb cél az ellátásbiztonság és a beszerzési, illetve szállítási útvonalak diverzifikációja, valamint az erőforrások ésszerű, gazdaságos üzemeltetése, így az MVM Csoport hozzájárul a gazdaság bővüléséhez, a gazdaságpolitikai célok teljesüléséhez – hangsúlyozzák válaszukban.(MTI)

640x40_feher
Scroll To Top