ingyenes webstatisztika
Home / _További hírek / Januárban emelkedett az euróövezeti infláció

Januárban emelkedett az euróövezeti infláció

Januárban erősödött kissé az euróövezeti infláció, az Európai Unióban pedig változatlan ütemben emelkedtek a fogyasztói árak – közölte csütörtökön az Európai Unió statisztikai hivatala, az Eurostat.

Az idén januárban 0,3 százalékra emelkedett a decemberi 0,2 százalékról az éves bázisú infláció az euróövezetben. 2015 januárjában a fogyasztói árak még 0,6 százalékkal csökkentek az egy évvel korábbi szinthez képest.
Energiaárak nélkül az euróövezeti infláció januárban 1,0 százalék volt. Az energiaárak januárban 5,4 százalékkal csökkentek az egy évvel korábbihoz képest és 2,7 százalékkal a decemberihez képest.
Az Európai Unióban az infláció januárban a decemberivel megegyező 0,2 százalékon maradt. Egy évvel korábban 0,5 százalékos volt a fogyasztói árak éves csökkenése az EU-ban.
Az idén januárban az Európai Unió 28 tagállamából tízben csökkentek a fogyasztói árak. A legnagyobb éves árcsökkenés Lengyelországban volt, 1,7 százalékos, illetve Romániában 1,5 százalékos és Cipruson 1,1 százalékos.
A legnagyobb inflációt januárban Belgiumban regisztrálták, 1,8 százalékosat, illetve Ausztriában 1,4 százalékosat, Svédországban 1,3 százalékosat, valamint Magyarországon 1,0 százalékosat.(MTI)

640x40_feher
Scroll To Top

 
Amennyiben szeretne részletesebb tájékoztatást kapni,
kérjük töltse ki az alábbi adatlapot.
Adatait bizalmasan kezeljük.

Név

Email cím

Telefonszám

 

×