ingyenes webstatisztika
Home / Külföld / Közel-Kelet / Iszlám Állam – Az amerikai különmegbízott szerint csökkent az Iszlám Állam külföldi dzsihadistáinak száma

Iszlám Állam – Az amerikai különmegbízott szerint csökkent az Iszlám Állam külföldi dzsihadistáinak száma

Az Iszlám Állam nagy nyomás alatt van, és létszáma is jelentősen csökkent – állítja Brett McGurk, a dzsihadista terrorszervezet elleni globális koalíció amerikai különmegbízottja.

McGurk a Fehér Házban újságírókkal találkozva fejtette ki álláspontját az Iszlám Állam (IÁ) jelenlegi helyzetéről. Tapasztalatai szerint a terrorszervezet ugyan változatlanul igyekszik minél több dzsihadistát toborozni külföldről, ám ezzel együtt is a külföldről származó dzsihadista harcosok létszáma a korábbi harmincötezerről huszonötezerre apadt. Ezt McGurk az amerikaiak vezette erőfeszítéseknek tulajdonította.
A dzsihadista csoporthoz a különmegbízott tájékoztatása szerint százhúsz országból csatlakoztak harcosok, de a szélsőséges csoport egyre nagyobb nyomás alatt van, s legutóbb például arra kényszerült, hogy felére csökkentse a dzsihadisták fizetését. Az Iszlám Állam támadásainak célpontja most Líbia, ám “az Egyesült Államok pillanatig sem fog habozni és cselekszik, ha Líbiában is komoly terrorista fenyegetés jelenik meg” – jelentette ki Brett McGurk.(MTI)

640x40_feher
640x40_feher
80x1000_feher
80x1000_feher
640x40_feher

Leave a Reply

Your email address will not be published.

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Scroll To Top

 
Amennyiben szeretne részletesebb tájékoztatást kapni,
kérjük töltse ki az alábbi adatlapot.
Adatait bizalmasan kezeljük.

Név

Email cím

Telefonszám

 

×
Facebook

Köszöntünk a GazdasagPortal.hu portálon