ingyenes webstatisztika

Indiai üzleti központ nyílt Budapesten

Indiai üzleti központ nyílt szerdán Budapesten, az ázsiai ország nagykövetségének épületében. Az eseményen Berényi János, a Nemzeti Külgazdasági Hivatal (HITA) elnöke kiemelte: a központ hidat jelent Magyarország és India vállalatai között.

Berényi János a megnyitón mondott beszédében hangsúlyozta: a magyar kormány új irányt követ a külpolitikában és a külgazdaság-politikában, a keleti nyitás keretében szoros együttműködés kialakítására törekszik Indiával is.
A két ország között hosszú múltra tekintenek vissza és kiválóak a gazdasági, politikai, tudományos és kulturális kapcsolatok – tette hozzá.
A HITA vezetője elmondta: a magyar kormány célja a kétoldalú kapcsolatok további fejlesztése, ezért ösztönzik a magyar vállalatokat a nyitásra India felé, valamint az együttműködésre a helyi vállalatokkal.
Közölte: fontos cél az is, hogy minél több indiai befektető jelenjen meg Magyarországon.
Malay Mishra indiai nagykövet kiemelte: támogatni kell a gazdasági kapcsolatok fejlődését a kereskedelem és a befektetések tekintetében is.
Már vannak intézményi keretei a Magyarország és India közötti kapcsolattartásnak, és a két ország több együttműködési megállapodást is kötött. Ugyanakkor a magyar kormány meghirdetette a keleti nyitás stratégiáját, amelynek egyik célja a Magyarország és India közötti kapcsolatok szorosabbra fűzése, ezért ideálisnak tűnik az időpont egy üzleti központ megnyitására is Budapesten – közölte.
Úgy vélte, a két ország közötti kereskedelem volumene nem ad okot az elégedettségre.
Érdemes lenne a magyar vállalatokat arra ösztönözni, hogy nyissanak az indiai piac felé – mondta Malay Mishra.
A diplomata megjegyezte: ma a gazdaság jelenti a legfontosabb kapcsolatot két ország között, mert erősebbé teszik az országokat és segítenek a fejlődésben.
Bakos István, a Nemzetgazdasági Minisztérium Ázsia-főosztályának vezetője kiemelte: India hagyományosan fontos partnere Magyarországnak nemcsak a gazdaságban, hanem a tudományos, kulturális és turisztikai kapcsolatok szempontjából is.(MTI)

 

640x40_feher
Scroll To Top