ingyenes webstatisztika
Home / Impresszum

Impresszum

A GazdasagPortal.hu hivatalos mti hírfelhasználó

MTI

Szakmai Partnereink:

Solar Capital Markets Zrt.

Gazdasagtv.hu

 

MédiaPartnerek:

ecohu_logo

 

 
Jooble

Hirkereso.hu

HirStart.hu

Hirhanyo.hu

Startlap.hu

oldal.info

Herald.hu

Frisshirek.net

Lap.hu

Linkcenter.hu

Hirszemle.net

Hirposta

Hirfelho.hu

Hirfelho.hu

Portal.hu

hirfriss.hu

uhh.hu

hiroldal.hu

hirdroid.hu

 

x_250_mon_logo

imedia

 

GazdasagPortal.hu szerkesztősége:

Email: gazdasagportal.hu@gmail.com, stockportal.hu@gmail.com

Székhely: 2315 Szigethalom Karinthy F 2

Tárhely szolgáltató Neve: DoclerNet Hosting Korlátolt Felelősségű Társaság
Tárhely szolgáltató Címe: 1101 Budapest, Expo tér 5-7.

640x40_feher
640x40_feher

One comment

 1. Meditáció

  Mostoha, esős nyarunk volt az idén. Ezt nemcsak a bőrünkön tapasztaljuk érzékenyen, hanem a boltban, a piacon is. Aki csak teheti, a munka után “mellékes” után néz, kutat, hajt, és a szabad idejét pihenés, önművelődés helyett pluszmunkával tölti. Nem a munkahelyi intenzitással, és nem a munkahelyi órabérért.
  A munkahelyi munkaidő-kihasználás érdekében tett szervezési és adminisztratív (munkafegyelmet szorító) intézkedések a kollektívák erőteljes ellenállásába ütköznek. Ma már Itt tartunk, hogy a laza munkafegyelmet valamiféle szocialista “vívmánynak” könyveljük el. Elvégre nem a kapitalizmusban élünk jelszóval nem hagyjuk kidolgoztatni, uram bocsá’ kizsákmányoltatni” magunkat.
  De önmagunknak, önmagunk kizsákmányolását a legteljesebb mértékig megengedjük. Gondolok itt a hétvégi- és családiház-építőkre, a szakmájukban dolgozó délutáni, hét végi szolgáltatóiparra és minden egyéb, SZTK-járulék alá nem eső, munkabér címén kifizetett, megszerzett jövedelemre, aminek megkeresésére a szabad időben került sor.
  Itt van tehát az ellentmondás, ha van (marad) plusz¬energiánk, miért ne dolgozhatnánk azt le a munkahelyen? És miért ne adhatnák meg a munkahelyeken azt a plusz¬pénzt, ami a “másodlagos elosztás” zegzugos, ellenőrizhetetlen csatornáin áramlik egyes zsebekbe, sokszor szocialista elveinkkel össze nem egyeztethető mértékben. Míg azok az emberek, akik olyan szakmában dolgoznak, amit csak a munkahelyen művelhetnek. Igy mellékkeresethez nem jutnak, lényegesen kedvezőtlenebb helyzetben vannak. Ettől még az ő munkájuk nem lesz kevésbé fontos, szükséges, és méltán érezhetik sérelmesnek a helyzetüket.
  Ha tehát a munkahelyen dolgoznánk (dolgoztatnánk) többet, és adnánk a pluszpénzt. a felszabaduló munkaerőket pedig átirányítanánk oda, ahol tényleg szükséges az, amit csinál, ezzel egyszerre tennénk eleget a munkaidő jobb kihasználása igényének, és az életszínvonal-emelési politikának
  LKM szervezőjeként 1988! A gyár belé pusztult “teljes(sen felesleges)”foglalkoztatás, MSZMP majmok doktrínájába!

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Scroll To Top

[contact-form-7 id=”55816″ title=”ContactForm_WithTel”]

×