ingyenes webstatisztika

Illegális bevándorlás – Őszre alakíthatják ki az első új típusú menekültügyi központot Németországban

Őszre alakíthatják ki Németországban az új belügyminiszter, Horst Seehofer menekültügyi reformterveiben szereplő új típusú menedékkérő-befogadó központot – mondta a tárca parlamenti államtitkára a Süddeutsche Zeitung című német lap csütörtöki számában.

Stephan Mayer elmondta, hogy a Bajorországban működő úgynevezett tranzitközpontok továbbfejlesztett változatáról szóló első részletes elképzeléseket várhatóan húsvét után mutatják be, és ősszel nyithatják meg az első intézményt, amelyet valószínűleg valamelyik tranzitközpont átalakításával hoznának létre.
A megérkezés, a döntés és a visszatérítés jelentésű német szavak első betűi alapján ANkER központnak nevezett új intézmény lényege, hogy a korábban alkalmazott decentralizált rendszer helyett néhány központi állomáson helyezik el az országba újonnan érkező valamennyi menedékkérőt a menedékjogi eljárás lezárásáig, és az elutasított menedékkérőket ezekről az állomásokról szállítsák vissza hazájukba.

A tranzitközpontokhoz képest az a legfőbb különbség, hogy nemcsak a németországi maradásra előre láthatóan csekély eséllyel rendelkező kérelmezőket, hanem valamennyi menedékkérőt AnkER központban helyeznének el, és nem a helyi, tartományi rendőrség, hanem az elutasított menedékkérők hazajuttatásáért is felelős szövetségi rendőrség felügyelete alatt működnének.
A volt bajor miniszterelnök, Horst Seehofer vezette tárca azt reméli az újítástól, hogy tovább csökken a menedékjogi eljárások átfutási ideje és hatékonyabb lesz az elutasított kérelmezők hazajuttatása.(MTI)

640x40_feher
Scroll To Top