ingyenes webstatisztika
Home / _További hírek / Illegális bevándorlás – A lengyel Nemzeti Mozgalom falat építene a lengyel-ukrán határon

Illegális bevándorlás – A lengyel Nemzeti Mozgalom falat építene a lengyel-ukrán határon

Falat építene a lengyel-ukrán határon a Nemzeti Mozgalom (RN) lengyel szélsőjobboldali párt, hogy megakadályozza az illegális bevándorlást Lengyelországba – jelentette ki csütörtöki sajtóértekezletén a párt egyik vezetője.

Sylwester Chruszcz, aki az RN tagjaként a harmadik legnagyobb parlamenti tömörülés, az ellenzéki Kukiz´15 listáján került be a szejmbe, elmondta: tavasszal Lengyelországba Ukrajna felől valószínűleg a közel-keleti illegális bevándorlók hulláma érkezik. A képviselő ezzel azokra a lengyel és a német sajtóban felbukkanó értesülésekre utalt, melyek szerint olyan új migrációs útvonal alakulhat ki, amelyen a bevándorlók Bulgárián, Románián, Nyugat-Ukrajnán és Lengyelországon keresztül próbálnának Nyugat-Európába bejutni.
Chruszcz szerint a falépítés mintegy 225 millió zlotyba (mintegy 15,9 milliárd forintba) kerülne. Amennyiben a lengyel kormány ellenezné a határzár létesítését felelős lesz “emberi tragédiákért, azért, hogy Lengyelországot sokezres bevándorlási hullám éri” – fogalmazott a képviselő.
A Kukiz´15 január végétől aláírásgyűjtést folytat egy, a menekültelosztási kvótát elutasító népszavazás meghirdetéséért. Ehhez a lengyel alkotmány szerint 1 millió aláírás szükséges, eddig mintegy 050 ezer gyűlt össze.
A 460 fős lengyel alsóházban a vegyes összetételű, de általában jobboldalinak minősített Kukiz´15 összesen 42 mandátummal rendelkezik, ebből 5 képviselő az RN tagja, további 5 pedig az RN támogatója.
(MTI)

640x40_feher
Scroll To Top

 
Amennyiben szeretne részletesebb tájékoztatást kapni,
kérjük töltse ki az alábbi adatlapot.
Adatait bizalmasan kezeljük.

Név

Email cím

Telefonszám

 

×