ingyenes webstatisztika
Home / _Címlap / Hova vándorolnak a dollár befektetők?

Hova vándorolnak a dollár befektetők?

Az amerikai dollár látványos mélyrepülése klasszikusan a nyersanyag és energiaszektor, ezzel együtt pedig a feltörekvő piacok számára kedvező, amit a befektetőknek is érdemes kiaknázni – javasolja a K&H.  

 

„Nincs két éve, hogy az euró-amerikai dollár paritásról beszéltünk, amikor is a dollár 2016 végén elérte legerősebb szintjét, 1,05 körül járt az euróval szemben. Ez azonban nem kedvezett az USA versenyképességének, és Európa folyamatos gazdasági felzárkózásával együtt az amerikai deviza látványos gyengülésnek indult, tavaly év eleje óta pedig töretlenül gyengül, amit az amerikai és az eurózóna közötti hozamkülönbözet sem tud már fékezni. Ehhez jött hozzá Mario Draghi EKB elnök múlt heti nyilatkozata, miszerint az euró erősödése csak a javuló európai növekedés következménye, amivel gyakorlatilag azt üzeni, hogy az EKB nem fog tenni semmit az euró természetes felértékelődésének megállítása érdekében” – tájékoztatott Kovács Mátyás, a K&H Alapkezelő szenior portfólió-menedzsere.

 

     
 

Mit érdemes venni a dollár helyett?

„A dollár erősödése melletti és elleni érveket összevetve egyértelműen a gyengülés az erősebb, ami megmozgathatja a befektetők fantáziáját is: a gyengülő dollár klasszikusan a nyersanyag- és energiaszektornak kedvez, ezzel együtt a feltörekvő piacok számára is jó hír” – hívta fel a figyelmet Kovács Mátyás. „A feltörekvő régiókban a gyenge dollár leginkább a magas dolláralapú államadóssággal rendelkező országokat húzhatja felfelé, továbbá a nyersanyagárak emelkedésén keresztül a nyersanyag-exportáló gazdaságok számára is kedvező. A nyersanyagok már megindult erősödését pedig jól mutatja, hogy év eleje óta az arany 3%-ot emelkedett, miközben a dollár hasonló mértékben gyengült” – emelte ki a befektetési szakember.

 

 

 

További információ: www.trendmonitor.hu

 

A K&H Csoport

Az ország egyik vezető és országosan több mint 4100 munkatársat foglalkoztató pénzintézeteként a K&H célja, hogy ügyfelei igényeit minden időben magas szinten elégítse ki, és a lehető legteljesebb termékpalettát nyújtsa számukra. A K&H országszerte 208 lakossági fiókot működtet, és mintegy 1 millió lakossági, kkv és vállalati ügyfelének kínál pénzügyi szolgáltatásokat. A magyar gazdaság működését több mint 1 800 milliárd forintnyi kihelyezett hitel- és hiteljellegű állománnyal segíti háztartások, kisvállalkozások, vállalatok és önkormányzatok finanszírozásán keresztül. A K&H 2017. szeptember 30-án a Magyar Állam által kibocsátott instrumentumok 624 milliárd forintos állományával rendelkezett. A cégcsoport teljes tevékenysége hozzávetőlegesen 4000 magyar beszállítónak és mintegy 700 banki és biztosítási ügynöknek biztosít rendszeres megrendeléseket és tevékenységet.

 

K&H Alapkezelő

A K&H Alapkezelő 1997 óta a hazai befektetési piac egyik vezető szereplője, a vegyes alapok piacának első számú képviselője. A K&H Alapkezelő az innovatív termékfejlesztés mellett az ügyfelek tájékozottságának, tudásának növelésére is jelentős hangsúlyt fektet.

 

K&H Bank

  1. III. negyedévének végén:

saját tőke (IFRS konszolidált, nem auditált): 255 milliárd forint

mérlegfőösszeg (IFRS konszolidált, nem auditált): 2 926 milliárd forint

adózás utáni eredmény (IFRS konszolidált, nem auditált): 32,2 milliárd forint

 

K&H Alapkezelő

  1. III. negyedévének végén:

teljes kezelt vagyon: 944,3 milliárd forint

K&H alapokban kezelt vagyon: 779,5 milliárd forint

intézményi ügyfelek kezelt vagyona: 164,8 milliárd forint

K&H Biztosító

  1. III. negyedévének végén:

saját tőke (IFRS, nem auditált): 13,2 milliárd forint

mérlegfőösszeg (IFRS, nem auditált): 164,4 milliárd forint

biztosítástechnikai eredmény (IFRS t, nem auditált): 3,47 milliárd forint

adózás utáni eredmény (IFRS, nem auditált): 2,06 milliárd forint

640x40_feher
640x40_feher
Scroll To Top

[contact-form-7 id=”55816″ title=”ContactForm_WithTel”]

×

Köszöntünk a GazdasagPortal.hu portálon