Home / Belföld / Gazdaság / Hold Alapkezelő néven folytatja működését a Concorde Alapkezelő

Hold Alapkezelő néven folytatja működését a Concorde Alapkezelő

A Concorde Alapkezelő új névvel, de változatlan tevékenységi körrel folytatja működését, az új nevük Hold Alapkezelő lett – mondta Szabó László a cég vezérigazgatója a társaság budapesti tájékoztatóján szerdán.

Az alapkezelő eleinte az 1994-ben megalakult Concorde Értékpapír saját alapkezelőjeként folytatta működését, majd a Concorde Alapkezelő és a Concorde Értékpapír szétválását követően világossá vált, hogy a változásokat új névvel is érzékeltetni kellene – mondta el a tájékoztatón a magyarországi alappiac négy “legendás szereplője”, Bilibók Botond, Szabó László, Móricz Dániel és Cser Tamás.
Móricz Dániel, a Hold Alapkezelő befektetési igazgatója szerint amikor 2011-ben megvásárolták az alapkezelő többségi részét, azt gondolták, pár év alatt sikerül elmagyarázni a pénzügyi világ szereplőinek és az ügyfeleknek a két cég szétválását, az eltérő tulajdonosi struktúrát és működést, de ez nem sikerült. A két hasonló nevű, egymással versenyző cég sok félreértésre adott alapot, ezért döntöttek a névváltás mellett.

Világos helyzetet akartak, ezért eldöntötték, az alapkezelő nem használja a korábbi nevet, a Concorde Alapkezelő most már csak a pénzügyi szakma történelméhez tartozik – jelezte Szabó László, hozzátéve, a jövőbeni terveik között szerepel a külföldi terjeszkedés is, most már a Hold névvel.
Az alapkezelő kezelt vagyona mára jelentősen megnőtt, 30-40 ezer befektetője lehet Magyarországon, a kezelt vagyon pedig 600 milliárd forintra tehető, ezzel a magyar alappiacon a negyedik legjelentősebb szereplő a cég – mondta Bilibók Botond, a cég társtulajdonosa.(MTI)

640x40_feher
Scroll To Top

 
Amennyiben szeretne részletesebb tájékoztatást kapni,
kérjük töltse ki az alábbi adatlapot.
Adatait bizalmasan kezeljük.

Név

Email cím

Telefonszám

 

×