ingyenes webstatisztika

Heti tőzsdei összefoglaló – Csökkenő forgalomban esett a BUX a héten

A Budapesti Értéktőzsde (BÉT) részvényszekciójának forgalma 31,758 milliárd forint volt a héten, ez több mint 6 milliárd forinttal nagyobb az előző hetinél.

A BUX 0,85 százalékos heti csökkenéssel, 22 300,83 ponton zárt pénteken. A vezető részvények ára csökkent a héten.
Hétfőn gyenge forgalomban a magyar tőzsde alulteljesített – 0,23 százalékos emelkedéssel – a régiós indexekhez képest, Európában 0,5 százaléknál is nagyobb volt az emelkedés. A forgalom 5,2 milliárd forintot tett ki.
Kedden az előző napihoz képest emelkedő – 6,3 milliárd forintos – forgalom mellett a vezető részvények gyengültek a hétfői záráshoz képest. Az árak csökkenésének oka, hogy a kínai jüan amerikai dollárral szembeni – 1,9 százalékos – leértékelésének hatására jelentős esés következett be a nemzetközi piacokon.
Szerdán a vezető részvények az OTP kivételével gyengültek az előző napi záráshoz képest, a forgalom 6,4 milliárd forintot tett ki. A szakértő szerint a magyar piac “immunis” maradt a nemzetközi hangulatra, alacsony forgalom és oldalazás volt jellemző a szerdai kereskedésre.
Csütörtökön a vezető részvények erősödtek a szerdai záráshoz képest, a BUX 1,31 százalékos emelkedéssel zárt. A forgalom 5,5 milliárd forintos volt. A BUX-ot az OTP húzta, a bankpapír árfolyama jelentősebben erősödött napközben és napi csúcsán zárt.
Pénteken a magyar bankpapír kivételével nagyobb ármozgás nem volt a magyar börzén. Az OTP húzta le a BUX-ot, mivel a pénzintézet az idei első félévi teljesítménynél gyengébb profitkilátást prognosztizált a második félévre. Erre a befektetők eladással reagáltak, így 3,3 százalékkal csökkent a bankpapír értéke. A vezető részvények ára a nap folyamán vegyesen mozgott.
A Mol árfolyama 0,99 százalékkal 14 500 forintra esett. Az OTP-részvények ára 1,29 százalékkal 5655 forintra csökkent. A Magyar Telekom árfolyama 0,73 százalékkal 406 forintra esett. A Richter-papírok árfolyama 0,11 százalékkal 4445 forintra csökkent.
A kis- és közepes részvények indexe, a BUMIX 1682,61 ponton zárt pénteken, ez 0,79 százalékos csökkenés az egy héttel korábbi záráshoz viszonyítva.(MTI)

640x40_feher
Scroll To Top