ingyenes webstatisztika

Hatvan járatot töröltek

Hatvan járatot töröltek egyes Lufthansa-pilóták sztrájkja miatt a müncheni repülőtéren szerdán – derül ki a repülőtér járatinformációiból.

A Vereinigung Cockpit (VC) pilótaszakszervezet azért hirdetett kedden újabb sztrájkot a Lufthansánál, mert nem jutottak dűlőre a pilóták korai nyugdíjazásával kapcsolatban. A szakszervezet kedden arról adott tájékoztatást, hogy a sztrájk déltől 18 óráig tart, de a járatinformációk szerint ez után is töröltek Lufthansa-járatokat.
A Lufthansa a menetrend szerint szerdán öt járatot indít Budapestre Münchenből, közülük kettőt – a 12.20-kor, illetve a 23.05-kor landolót – töröltek.
A Lufthansa csoport 5400 pilótáját tömörítő szakszervezet legutóbb múlt pénteken hirdetett sztrájkot, akkor a Frankfurtból induló rövid távú mintegy kétszáz járat nem szállt fel, korábban pedig a Lufthansa leányvállalatánál, a diszkont formában működő Germanwingsnél sztrájkoltak a pilóták.
A szakszervezet azt szeretné elérni, hogy az újonnan felvett pilótákra is érvényes legyen a már alkalmazásban lévőkre vonatkozó korai nyugdíj kedvezmény, de a Lufthansa költségcsökkentési programjának végrehajtása miatt nem akarja megadni a kedvezményt.(MTI)

640x40_feher
Scroll To Top