ingyenes webstatisztika

Hatalmas vihar tart az USA felé – három államban is szükségállapot

Az Egyesült Államok három szövetségi államában – Alabamában, Mississippiben és Floridában – szükségállapotot hirdettek az Alberto névre keresztelt trópusi vihar miatt.

A Kuba nyugati részén erős esőzésekkel és áradásokkal pusztító Alberto várhatóan hétfőn éri el Florida nyugati partjait.
Rick Scott floridai kormányzó az állam valamennyi, 67 megyéjében rendkívüli állapotot hirdetett. Alabama kormányzója, Kay Ivey vasárnap reggeltől 40 megyére érvényes rendkívüli állapotot vezetett be, és az emelkedő vízszint miatt elrendelte a Nemzeti Gárda készenlétbe helyezését az áradások miatt várható evakuálásokhoz. Mississippi kormányzója, Phil Bryant közleményben jelentette be, hogy szintén mozgósították a Nemzeti Gárdát, mégpedig az állam teljes területén.

Louisiana államot ugyan várhatóan nem fenyegeti a trópusi vihar, de New Orleans polgármestere, LaToya Cantrell arra intette a helybélieket, hogy készüljenek fel heves esőzésekre.
Az Országos Hurrikán Központ vasárnap arra figyelmeztetett, hogy az Egyesült Államok Mexikói-öböl menti keleti és középső partvidékein vasárnaptól rendkívül heves esőzésekkel és erős széllökésekkel járó, veszélyes áradás várható. A hurrikán szezon első vihara erősödhet, de várhatóan nem alakul ét hurrikánná.(MTI)

640x40_feher
Scroll To Top