ingyenes webstatisztika

Hat magyar cég a Deloitte leggyorsabb növekedést elkönyvelő cégeket összesítő rangsorában

Idén hat magyar cég került fel a Deloitte globális technológia, média és telekommunikáció (TMT) iparági csoportja által összeállított Technology Fast 500 listára, amely az EMEA (Európa, Közel-Kelet és Afrika) régió vállalatait rangsorolja: a legjobb magyar cég a 137. helyezett Játéknet.hu Kft. lett, a lista abszolút első helyét pedig ezúttal is egy francia cég, a digitális mozitechnológiával foglalkozó YMagis szerezte meg.

A Deloitte által évente összeállított Technology Fast 500 rangsor immár tizenharmadik alkalommal veszi számba a leggyorsabban növekvő állami, illetve magánkézben lévő technológiai, média- és telekommunikációs, valamint élettudományokkal és tiszta technológiákkal foglalkozó cégeket.
Szerdai, MTI-hez eljuttatott közleményében a Deloitte kiemeli: az idei Fast 500 rangsorban szereplő cégek átlagosan 15-szörösére növelték árbevételüket, ami némi csökkenést mutat a 2012-es 16,5-szeres növekedési rátához képest. A megmérettetésre az idén több mint 1000 cég jelentkezett.
Verbó Zoltán, a Fast 500 program magyarországi vezetője a közlemény szerint elmondta: a listára Magyarországról idén hat cég kerülhetett fel, ami előrelépés tavalyhoz képest. A versenyben a Játéknet.hu Kft.-én kívül az ötszázas listán szerepel még a Kilgray Fordítástechnológiai Kft. (178.), a Dolphio Consulting Kft. (190.), a Capture Informatikai és Tanácsadó Zrt. (273.), a Kishonti Kft. (308.) és az iData Műszaki Informatikai Mérnöki Iroda Kft. (395.).
Az ötszázas listát vezető YMagis öt év alatt több mint 591-szeresére  növekedett. Az idei a negyedik egymást követő év, amikor a francia cégek “tarolnak”, hiszen 86 francia vállalkozás ért el helyezést a rangsorban, amelyen az Egyesült Királyság végzett a második helyen 71 vállalkozással, a harmadik Svédországot pedig 52 cég képviselte – olvasható a közleményben.(MTI)

640x40_feher
Scroll To Top