ingyenes webstatisztika

Ha tisztul a szabályozói környezet, jó befektetés lehet a lengyel bankszektor

Jó negyedéves számokat közölt ma reggel Lengyelország legnagyobb bankja, a PKO. Ám hiába a biztató eredmények, egyenlőre érdemes szkeptikusnak lenni a bankpapírral szemben a politikai szálak miatt. Ha ezek elrendeződtek, akkor meg lehet nézni befektetési szemmel is.

Ma reggel tette közzé a harmadik negyedéves számait Lengyelország legnagyobb bankja a PKO. A piacvezető bank jó teljesítményről adott számot, amivel megverte a piacon várt konszenzust. A nyitást követően 1 százalékos pluszban nyitott a bankpapír a vártnál jobb jelentésre. Banki bevélek emelkedtek, mint a kamatbevétel, mint a jutalék szinten magasabb eredményt figyelhettünk meg. Ugyanakkor a meglepetést a kereskedés eredmények okozták ahol az elmúlt évekhez képest 60 százalékkal jobb teljesítményt tudott letenni az asztalra.

Hiba ugyanakkor a remek eredmény, sajnos politikai – szabályozói szempontból bizonytalanság övezi a bankot. Itt a bankok rossz devizaátválási gyakorlatából fakadó bírságot illetve a svájci frank konverzióval kapcsolatos veszteségek nagyságát emelném ki amelyek még jelentős bizonytalanságot emelnek a képbe.

Összességében azt lehetne elmondani, hogy a lengyel bankszektorral és így a bankpapírral kapcsolatban is jelenleg kivárásra játszanánk, mindaddig, amíg nem tisztul a politikai látkép.


Forrás: GazdaságTV.hu

640x40_feher
Scroll To Top