ingyenes webstatisztika

Globális stratégiai partnerséget kötött a Telenor-csoport és a Netflix

Globális stratégiai partnerséget kötött a Telenor-csoport és a Netflix internetes televíziós tartalomszolgáltató – közölte a Telenor Magyarország kedden az MTI-vel.

Az együttműködés első lépéseként a norvég tévészolgáltatók közül a Telenor elsőként nyújt set-top boxba integrált Netflix-szolgáltatást a Telenor-csoporthoz tartozó Canal Digital Cable kábel- és műholdas televíziós szolgáltató ügyfelei számára. Az előfizetők a Netflix eredeti sorozatait, mozifilmeket és gyerekműsorok széles választékát érhetik így el, a Telenor pedig biztosítja, hogy ügyfelei telenoros számlájuk terhére vehessék igénybe a Netflix szolgáltatását.
A közlemény szerint a Telenor más piacokon is tervezi a set-top box integráció megvalósítását, de azt nem közölték, hogy más országokban mikor válhat elérhetővé a szolgáltatás.
A norvégiai központú Telenor Skandinávia, Kelet-Közép-Európa és Ázsia 13 piacán rendelkezik mobil érdekeltséggel, mintegy 186 millió mobil előfizetője van, továbbá 33 százalékos részesedése van a 14 piacon működő VimpelCom Ltd-ben.
A Magyarországon 3,5 millió előfizetővel rendelkező mobilszolgáltató piaci részesedése 30 százalék körül van, és több mint 1100 munkavállalót foglalkoztat.
A Telenor Magyarország Zrt. a 2015-ös lezárt üzleti évben 157,833 milliárd forint árbevételre tett szert a nyilvános adatok szerint, ami 772 millió forinttal haladta meg a cég 2014-es bevételét. Adózott eredménye 2015-ben 22,612 milliárd forint volt, ami 1,395 milliárd forinttal maradt el az előző évitől.(MTI)

640x40_feher
Scroll To Top