ingyenes webstatisztika

Genertel.hu: a lakáskárok fele elemi kár

A lakásbiztosítási kifizetések 49,7 százaléka kötődik az elemi károkhoz, azok egyharmada pedig a vihar és felhőszakadás okozta kár – közölte saját hároméves statisztikája alapján a genertel.hu direkt (internetes és telefonos) biztosító az MTI-vel.

Az elemi károk körében 11,4 százalékkal második helyen áll a villám másodlagos hatása, majd a jégverés következik 3,6 százalékkal. A villám másodlagos hatása a háztartási eszközökben okozott károkat jelenti.
Az elemi károk után a kifizetéseknél második helyen áll – egyharmados aránnyal –  a csőtörés, és a vezetékes víz okozta kár. A sorban a baleset következik 9,7 százalékkal, majd a betörés és a tűz-robbanás 3-3 százalékkal. A sor végén a lakásbiztosításba foglalt felelősségbiztosítás alapján, a mások személyében és vagyonában esett kár található 2 százalékkal.
Az egyes kártípusoknál az egy-egy kárra jutó átlagos kifizetések nagy eltérést mutatnak: a tűz és robbanáskár a legmagasabb 204 ezer forintos átlaggal, ezt követik a betörés okozta károk 139 ezer forintos átlaggal. A sorban harmadik – 120 ezer forinttal – a jogvédelmi biztosítás, bár ez csak kiegészítésként, plusz díjjal vehető igénybe. A csőtörésre és vezetékes vízkárra az átlagos kifizetés 43 700 forint volt az elmúlt három évben a genertel.hu-nál.(MTI)

640x40_feher
Scroll To Top