ingyenes webstatisztika

Gázai konfliktus – Mindkét oldal fokozza csapásait a hadművelet negyedik napján

Mind az izraeli hadsereg, mind a gázai övezeti fegyveresek fokozzák háborús erőfeszítéseiket a hadművelet negyedik napján.

Reggel az övezetből több hullámban számos rakétát lőttek ki izraeli településekre. A rakéták lakott részekre tartó részének túlnyomó többségét a Vaskupola védelmi rendszer elfogórakétái megsemmisítették, de egy közülük becsapódott Asdódban. A rakéta egy benzinkútnál robbant föl, és lángra gyújtotta a tartályokat, súlyosan megsebesítve egy, könnyebben pedig két embert.
A palesztinok egyszerre számos rakéta útnak indításával próbálják kiismerni és megtéveszteni a Vaskupolát, reggel Asdódra egyszerre kilenc rakétát lőttek ki, azok közül ért egy célhoz.
Izrael az utóbbi három és fél nap alatt 1090 gázai célpontot támadott, ami azt jelenti, hogy minden négy és fél percre jutott egy katonai akció. A támadások nyomán legkevesebb 98 palesztin vesztette életét, a hadsereg becslése szerint a harmaduk civil volt.
Iszmáil Haníje, a Gázai övezetet uraló Hamász iszlamista szervezet vezetője pénteken Gázában a palesztin médiának kijelentette, hogy “népünk győzni fog, nem érdekes az áldozatok és a fenyegetések száma. Népünk egységes, és példátlan módon támogatja az ellenállást.” “Nem félünk az ellenség fenyegetéseitől. A vezetők vére nem fontosabb a gyermekekénél és a családokénál” – utalt a fegyveres szervezetek vezetőinek izraeli célbavételére.
Mahmúd Zahar, a szervezet egy másik vezetője a Hamász tévéjének úgy nyilatkozott pénteken, hogy készek hónapokig harcolni, s hogy a jelenlegi akció akkor ér véget, ha megszűnnek az izraeli “jogsértések”, köztük a Gázai övezet elleni bojkott, és szabadon engedik a Gilád Salit fogolycseréjekor elengedett, majd a három izraeli tizenéves június közepi elrablása és megölése után ismét őrizetbe vett palesztinokat.(MTI)

640x40_feher
Scroll To Top