ingyenes webstatisztika
Home / Világgazdaság / G7-csúcs – Kanada és a többi G7-es ország 2,9 milliárd dollárt ajánlott fel a nők oktatására válság sújtotta országokban

G7-csúcs – Kanada és a többi G7-es ország 2,9 milliárd dollárt ajánlott fel a nők oktatására válság sújtotta országokban

Kanada és a világ hét legfejlettebb ipari országait tömörítő G7-es csoport többi tagja a Világbankkal együtt 2,9 milliárd dollárt (majdnem 800 milliárd forintot) ajánlott fel a világ válság sújtotta országaiban a nők oktatására – jelentette be szombaton a kanadai kormány.

Ottawa közölte: a felajánlott összeg a legnagyobb oktatási befektetés a válságok és konfliktusok sújtotta országokban élő nők számára. A pénz az oktatási és tanulmányi lehetőségekhez történő egyenlő hozzáférést hivatott szolgálni szerte a világon.
A felajánlott tőke több mint 8 millió gyermeknek és tizenévesnek biztosítana lehetőségeket.
A legtöbb pénzt Nagy-Britannia  (250 millió dollárt), Kanada (310 millió dollárt) és a Világbank (2 milliárd dollárt) ajánlotta fel. Kanada az összeget 3 éven át folyósítja, a Világbank pedig 5 éve át.
Az ENSZ Gyermekalapja (UNICEF) adatai szerint mintegy 75 millió gyermek – többségükben lány – nem részesül oktatásban a világ 35 konfliktus sújtotta országában.

https://www.bbc.com/news/world-us-canada-44427548

 
(MTI)

     
640x40_feher
640x40_feher
Scroll To Top

[contact-form-7 id=”55816″ title=”ContactForm_WithTel”]

×