ingyenes webstatisztika

Fidesz: egyre több közszolgálati dolgozó bére nő

Egyre több közszolgálati dolgozó bére emelkedik – írta közleményében a Fidesz-frakció, miután az Országgyűlés kedden megszavazta a rendvédelmi dolgozók és a katonák életpályamodelljét.

A kormánypárti képviselőcsoport felhívta a figyelmet arra, hogy 13 év után az idén júliustól a katonák és a rendőrök jelentős béremelésben részesülnek, fizetésük átlagosan 30, majd 2019-ig évente 5-5 százalékkal nő.
“Magyarország erősödik, és ennek köszönhetően egyre több közszolgálati dolgozó számára tudjuk az anyagi megbecsülést és a könnyebb megélhetést is biztosítani” – hangsúlyozták.
Jelezték, hogy a katonák és rendőrök mellett az egészségügyben is folytatódik a béremelés, idén havi 130 ezer forinttal nőtt a háziorvosok támogatása.
Immár ez a harmadik év – folytatták -, hogy nő a pedagógusok fizetése, bérük az idén szeptembertől átlagosan havi 4-10 ezer forinttal emelkedik, és hamarosan elindul a szakképzési pedagógusi életpályamodell is.
A Fidesz-frakció megjegyezte azt is, hogy a tavalyi 5-11 százalékos béremelés után az idén tovább nőhet a szociális, gyermekvédelmi és gyermekjóléti dolgozók bére, és már zajlanak az egyeztetések az ágazat életpályamodelljének tervéről is, ahogyan a kulturális dolgozók életpályamodelljének előkészítéséről is.
Ezen túlmenően a tervek szerint 2016. július 1-jével elindul a közszolgálati életpályamodell, amely a közalkalmazottakra, a köztisztviselőkre és a kormánytisztviselőkre is vonatkozik majd – közölték.(MTI)

640x40_feher
Scroll To Top