ingyenes webstatisztika

Felfüggesztették a katonai behívók kézbesítését Kárpátalján

Az ukrán fegyveres erők vezérkara az elnökválasztásra való tekintettel a napokban meghatározatlan időre felfüggesztette a mozgósítást Kárpátalján – adták hírül hétfőn kárpátaljai hírportálok.

A mozgósítás felfüggesztését és későbbre halasztását Valerij Luncsenko, Kárpátalja megye kormányzója az elnökválasztás zavartalan lebonyolítása érdekében kérelmezte az ukrán fegyveres erők vezérkarától, amely 2014. május 16-án rendelte el a behívások elkezdését. A vezérkar külön utasításáig Kárpátalján szünetel a katonai behívók kézbesítése és a sor-, valamint hadkötelesek alkalmassági vizsgálata – írták a kárpátaljai hírportálok.
A jelentés szerint a mozgósítás folytatásáról a katonai hatóságok idejében tájékoztatják majd az érintetteket.
Kárpátaljáról a tervek szerint mintegy 2500 sorköteles fiatalt és tartalékos tisztet hívnak be az ukrán hadseregbe az idei tavaszi sorozás május-júliusi időszakában. A sorozás a 18-25 év közötti férfiakat és azokat a 30 év alatti tartalékos tiszteket érinti, akik egyetemi tanulmányaik során katonai képzésben is részesültek, és tiszti rendfokozatot kaptak.
Kárpátalján – a megyei hadkiegészítő parancsnokság adatai szerint – több mint 46 ezer sorkötelest tartanak nyilván, közülük hétezren kaptak alkalmassági vizsgálatra szóló behívót, és mintegy négyezren már átestek az egészségügyi vizsgálaton.(MTI)

640x40_feher
Scroll To Top