ingyenes webstatisztika
Home / _További hírek / Évértékelő – Kósa: a miniszterelnök Európa-szerte üzent az embereknek

Évértékelő – Kósa: a miniszterelnök Európa-szerte üzent az embereknek

A Fidesz frakcióvezetője szerint a miniszterelnök az évértékelő beszédében az ország jövőjéért aggódó magyarokhoz szólt, ugyanakkor Európa-szerte üzente az embereknek, hogy az unió meg tudja állítani a migránsáradatot, ha erre van akarat.

Kósa Lajos az M1 aktuális csatornán vasárnap este, Orbán Viktor évértékelő beszédét követően kijelentette: jelenleg a magyar kormányfő minden beszédét figyelik Európában. Orbán Viktort európai érvényű politikusnak tartják, és nemcsak a migráció miatt – fűzte hozzá, emlékeztetve: amikor az EU az IMF “receptjét” ajánlotta a válságba jutott országoknak, Magyarország egy másik utat választva sokkal előrébb jutott.
A nagyobbik kormánypárt frakcióvezetője “európai csodának” nevezte, amit a miniszterelnök a magyarokkal összefogva tett, kiemelve ezek közül, hogy a migrációt érintően Magyarország egyre fontosabb vonatkoztatási pont. Emlékeztetett: mostanra már mindenki ráébredt, hogy a migránsáradat Európa létét, biztonságát, fejlődését, kultúráját, jövőjét veszélyezteti.
Tömegével jönnek katonaviselt férfiak Európába olyan országokból, amelyekkel az Európai Unió is háborúban áll – mutatott rá, hangsúlyozva: meg kell állítani Brüsszel “ámokfutását”, mert szerinte az EU és benne a magyarok véleménye nem hagyható figyelmen kívül.
Kósa Lajos az ellenzéki politikusok Orbán Viktor évértékelő beszédét bíráló kijelentéseire válaszuk azt mondta: reakcióikhoz nem is szükséges a miniszterelnöknek beszélnie, hiszen kizárólag a saját maguk világával foglalkoznak. Azt gondolják, hogy jó a bevándorlás – folytatta -, mivel ezt mondják nekik a baloldali, liberális barátaik Európában. Ha most a baloldal kormányozna, áradnának be a migránsok – fogalmazott.(MTI)

640x40_feher
Scroll To Top

[contact-form-7 id=”55816″ title=”ContactForm_WithTel”]

×