ingyenes webstatisztika

EU-tisztújítás – Navracsics Tibor kiemelkedő jelentőségű feladatot kapott Jean-Claude Junckertől

A Fidesz-KDNP európai parlamenti képviselőcsoportja üdvözli, hogy Jean-Claude Juncker Navracsics Tibor külgazdasági és külügyminisztert jelöli az Európai Bizottság oktatásért, kultúráért, ifjúságért és állampolgársági ügyekért felelős biztosi posztjára. A feladat kiemelkedő jelentőségű, hiszen meghatározó az európai fiatalok, és így Európa jövője szempontjából – írta a képviselőcsoport az MTI-hez szerdán eljuttatott közleményében.

Hangsúlyozzák, hogy az Európai Unióban közel 100 millió fiatal él, akiket a biztosi feladatok közvetlenül érintenek. Az elmúlt évek gazdasági válsága miatt fiatalok tízmilliói nem találtak munkát, az őket célzó programok sikeres megvalósítása meghatározó Európa jövője szempontjából, a kulturális és állampolgársági feladatok pedig az Európai Unió egész lakosságát érintő teendőket jelentenek – folytatják.
Kiemelik, hogy Navracsics Tibor több mint 20 éves egyetemi oktatói tapasztalattal rendelkezik, “az ELTE népszerű tanáraként a mai napig aktív szereplője az oktatási rendszernek”. Szavaik szerint személyében Jean-Claude Juncker olyan politikusra bízta a tárca vezetését, akinek személyes tapasztalata van az általa felügyelt területről. A biztosi feladatok nagy megtiszteltetést jelentenek, és Jean-Claude Juncker számíthat arra, hogy Navracsics Tibor sikeresen látja el majd feladatait – zárják a közleményt.
Jean-Claude Juncker elnök szerdai brüsszeli bejelentése értelmében új szerkezetű uniós biztosi testület alakul: az Európai Bizottságnak az elnök mellett hét alelnöke és húsz “egyszerű” biztosa lesz, az alelnökök közül pedig az egyik “első alelnöki” szerepkört kap. Navracsics Tibort az oktatás, a kultúra, az ifjúság és az állampolgárság kérdéseivel foglalkozó portfólióra jelölte az újonnan megalakítandó Európai Bizottságban a testület luxemburgi elnöke.(MTI)

640x40_feher
Scroll To Top