ingyenes webstatisztika

Északi-tengeri akvizícióval erősíti portfolióját a Mol

Részvény-adásvételi szerződést kötött a Mol Nyrt. a Wintershall Norge AS-vel, 14 kutatási-termelési licenc részesedésének megvételéről, amelyek az Északi-tenger Egyesült Királysághoz tartozó részén találhatóak – tette közzé a társaság a Budapesti Értéktőzsde (BÉT) honlapján pénteken.

A közlemény szerint a tranzakció által a Mol az északi-tengeri régióban is megveti a lábát. Az átvett portfólió magába foglalja a Broom 29, a Catcher 20, a Cladhan 33,5, valamint a Scolty és Crathes mezők 50 százalékos nem operátori részesedését. Szintén a tranzakció része a Wintershall Sullom Voe terminálban és Brent vezetékrendszerben meglévő tulajdoni hányadának átvétele.
A tranzakció azonnali készletnövekedést és jelentős közép-távú termelésnövekedést is jelent a Mol számára.
A vételár 375 millió dollár, amely a 2014 első negyedévében esedékes záráskor módosulhat. Az ügylet zárásának előfeltétele az Egyesült Királyság Energia és Klímaügyi Misztériumának (DECC), illetve a releváns mezőkön tulajdoni hányaddal rendelkező partnerek jóváhagyásának megszerzése.
Az akvizíció megvalósításának fedezete a csoport 2013-as működési cash-flow-ja, amely jóval meghaladja az organikus beruházások és a tranzakció költségének összegét – közölték.(MTI)

640x40_feher
Scroll To Top