ingyenes webstatisztika

Emelkedett a munkanélküli segélyt kérők száma az Egyesült Államokban

Már a harmadik egymást követő héten emelkedett az első alkalommal munkanélküli segélyért folyamodók száma az Egyesült Államokban, de az alaptrend továbbra is a munkaerőpiaci helyzet javulását mutatja.

Az amerikai munkaügyi minisztérium csütörtökön közölte, hogy az április 18-én zárult héten a szezonálisan kiigazított adatok szerint a segélykérelmek száma ezerrel, az előző heti 294 ezerről 295 ezerre emelkedett.
Elemzők csökkenésre, átlagosan 288 ezres értékre számítottak a MarketWatch amerikai gazdasági hírportál beszámolója szerint.
A segélykérelmek számát mérő négyhetes mozgóátlag a múlt hét végére 1750-nel 284 ezer 500-ra nőtt. A mozgóátlag segít kiszűrni az ideiglenes, egyszeri hatásokat, és a 300 ezer alatti értéket a munkaerőpiaci helyzet erősödésének jeleként értelmezik az elemzők.
A tartósan munkanélküli segélyt kérők száma 50 ezerrel, 2,33 millióra növekedett az április 11-én zárult héten. A tartósan munkanélküli segélyt kérők számát mérő négyhetes mozgóátlag 22 ezerrel 2 millió 310 ezerre esett.
A munkaügyi minisztérium közleménye szerint semmilyen különleges hatás nem torzította az adatokat.(MTI)

640x40_feher
Scroll To Top