ingyenes webstatisztika
Home / _Címlap / Eltűnteti a Google az arcképeket

Eltűnteti a Google az arcképeket

Ismét jelentős módosítást léptett életbe a Google. Néhány napon belül eltűnteti a szerzők arcképeit a keresési találatok közül.

 Nem lesznek arcképek

A tegnapi napon jelentette be a Google, hogy az elkövetkező néhány napban jelentősen megváltozik majd a kereséseinkre adott találati lista. A keresőóriás ugyanis világszerte eltűnteti a találati listákról a szerzők arcképeit.

A Google egyik vezető munkatársa John Mueller elmondta, hogy a változások néhány nap alatt, mind az asztali gépeken, mind a mobileszközökön életbe lépnek.

A szerzők arcképei 2011 őszén kezdtek el megjelenni a találati listán, és a felhasználók gyorsan megkedvelték az újítást, hiszen így kedvenc szerzőik, vagy ismerőseik cikkeire könnyebben rátaláltak.

A mobilfelhasználóknak kedvez a Google

A mostani változás után a korábbi arcképekhez képest a Google a szerzők nevét továbbra is feltünteti, de a követőik száma a jövőben már nem lesz látható. A cég állítása szerint céljuk az volt, hogy letisztultabb találati listát nyújtsanak a felhasználók számára, amibe az arcképek megjelenítése nem fért bele.

Szakértők szerint a Google elsősorban a mobilfelhasználók miatt léptette életbe a változásokat. A mobilfelhasználók egyértelműen a letisztult, egyszerű megjelenítést kedvelik, és a Google az ő igényeiket kiemelten kezeli.

Rossz hír a weboldal tulajdonosoknak

A szerzői arckép eltűnése rossz hír a weboldal tulajdonosoknak, ugyanis, arcképük megjelenítésével sokkal több látogatót tudtak bevonzani, mint azok, akik nem vállalták a nevüket. Bár a Google álláspontja szerint a szerző nevének megjelenítése hasonlóan magas átkattintási arányt ad, mint a korábbi arcképes verzió, a keresőoptimalizálásban érdekelt szakemberek szerint ez az állítás nem állja meg a helyét – írja az ite.hu

elotte-utana

640x40_feher
640x40_feher
Scroll To Top