ingyenes webstatisztika
Home / _További hírek / Előzetesbe került az Uber-sofőr két támadója

Előzetesbe került az Uber-sofőr két támadója

Előzetes letartóztatásba helyezte a bíróság azt a két férfit, akit azzal gyanúsítanak, hogy további két társukkal együtt péntek éjjel megtámadta az Uber közösségi szolgáltató egyik sofőrjét a fővárosban.

Póta Péter, a Fővárosi Törvényszék szóvivője az MTI-nek hétfőn elmondta: a Budai Központi Kerületi Bíróság elrendelte mindkét gyanúsított előzetes letartóztatását február 25-ig.
Ezt a bíróság a bizonyítási eljárás meghiúsításának veszélyével indokolta. Azért rendelte el a kényszerintézkedést, hogy kizárja az esetleges összebeszélés, vallomásegyeztetés lehetőségét – közölte.
Mint elmondta, a gyanúsítottak tagadták a terhükre felrótt bűncselekmény elkövetését, a tanúvallomások ellentmondásosak voltak, valamint újabb két ember is meggyanúsítottak az ügyben.
Szükséges az ellentmondások feloldása, a gyanúsítottak szembesítése egymással – tette hozzá Póta Péter.
A végzés nem jogerős.
A Fővárosi Törvényszék az MTI-hez eljuttatott közleményében azt írta, a nyomozó hatóság (a Budapesti Rendőr-főkapitányság XVIII. kerületi Rendőrkapitánysága) azzal gyanúsítja a két embert, hogy pénteken megverték és rugdosták az “uberes” személyszállításban részt vevő sértettet, valamint letörték a gépkocsija visszapillantó tükrét. A bántalmazás következtében a sértettnek az orrcsontja eltört és agyrázkódást szenvedett, sérülései 8 napon túl gyógyulóak voltak.
A nyomozást aljas indokból elkövetett súlyos testi sértés bűntette és más bűncselekmény miatt folytatják.
Korábbi rendőrségi tájékoztatás szerint a kevéssel péntek éjfél előtt, a XVIII. kerületi Balassa Bálint utcában történt eset miatt egy 28 és egy 35 éves budapesti, valamint egy 19 éves ráckevei férfi ellen csoportosan elkövetett garázdaság miatt jár el a rendőrség, míg 33 éves fővárosi társuk esetében a súlyos testi sértés alapos gyanúját is megállapították.
Az esetről annyit közöltek, hogy a négy férfi szóváltásba keveredett egy parkoló autóban várakozó sofőrrel, majd bántalmazták őt; a rendőrséget a szemtanúk értesítették, de kiérkezésükre a négy férfi elmenekült, de később elfogták őket.(MTI)

640x40_feher
Scroll To Top

 
Amennyiben szeretne részletesebb tájékoztatást kapni,
kérjük töltse ki az alábbi adatlapot.
Adatait bizalmasan kezeljük.

Név

Email cím

Telefonszám

 

×