ingyenes webstatisztika

Egyiptom – A német külügy az üdülőhelyektől is eltanácsolja az utazókat

A német külügyminisztérium szerint már Egyiptom védett üdülőövezeteit sem tanácsos felkeresni.

A tárca pénteken sorolta át az utazásra nem javasolt államok kategóriájába az észak-afrikai országot. A külügyminisztérium honlapján megjelent tájékoztató szerint az aktuális belpolitikai helyzet és a fejlemények kiszámíthatatlansága miatt “kifejezetten nem tanácsos” felkeresni a felső-egyiptomi és a Nílus deltájának térségében fekvő idegenforgalmi övezeteket, a térségben tartózkodó utazóknak pedig ajánlatos rendkívüli körültekintéssel viselkedni és feltétlenül követni az utazásszervezők vagy szállásadók tanácsait.
Hozzátették: a Muzulmán Testvériség támogatóinak péntekre bejelentett tüntetései miatt az eddiginél is nagyobb óvatosság javasolt. Messze kerülni kell mindenfajta nagyobb csoportosulást, demonstrációt és vallásgyakorlási helyszínt – áll a tájékoztatóban, amely szerint az Egyiptomban tartózkodó utazóknak a délutáni és esti órákban hangsúlyozottan nem tanácsos elhagyni a szállásukat.
A német külügyminisztérium felhívta a figyelmet, hogy az aktuális belpolitikai válságtól függetlenül az utóbbi hónapokban emelkedő tendencia figyelhető meg a bűnözésben, a gazdasági helyzet romlása miatt gyakoribbak az autólopások, a bankrablások és az utcai rablások Egyiptomban.
Német állampolgárok továbbra is ezres nagyságrendben tartózkodnak az észak-afrikai arab országban. A kairói német nagykövetség számos munkatársát kiküldik a nyaralóövezetekbe, hogy szükség esetén a helyszínen segíthessenek a német turistáknak – mondta a tárca szóvivője pénteken Berlinben a kormányszóvivői tájékoztatón.(MTI)

640x40_feher
Scroll To Top