ingyenes webstatisztika
Home / _További hírek / Egy robbanóövet viselő ISIS-tagot fogtak el a határon
Legfrissebb hírek Magyarországról angol nyelvű portálokról: NewsPortal.hu

Egy robbanóövet viselő ISIS-tagot fogtak el a határon

Az Iszlám Állam (IÁ) dzsihadista terrorszervezet tíz tagját, köztük egy robbanóövet viselő harcost fogott el kedden a török haderő a szíriai határon – jelentette a Dogan török hírügynökség.

Az eredetileg tizenkét fős csoport az IÁ ellenőrzése alatt álló észak-szíriai Jarabulusból próbált átjutni a délkelet-törökországi Gaziantep tartományban található Karkamisba. Miután a török katonák észrevették a határsértőket, majd megállásra szólították fel őket, a dzsihadisták puskáikkal tüzet nyitottak a biztonsági erőkre.
A lövöldözés során két ember visszaszökött Szíriába, az elfogott terroristák közül azonban kettő megsérült, egyikük életveszélyesen. Mindkettőjüket kórházba szállították.
Az egyik határsértőn talált robbanóövet a helyszínre hívott tűzszerészek hatástalanították.
A rendőrségi kihallgatás során kiderült, hogy a csoport összes tagja szíriai állampolgár és az IÁ harcosa.
Az incidenst követően a török haderő páncélozott járműveket vezényelt az érintett határszakaszra.
Kedden reggel Brüsszelben két helyszínen követtek el robbantásos merényleteket, amelyekért az IÁ jelentkezett elkövetőként. A merényletekben a legutóbb megerősített információk szerint 34-en meghaltak és több mint kétszázan megsebesültek.
Múlt szombaton egy öngyilkos merénylő támadást hajtott végre Isztambul egyik legforgalmasabb sétálóutcájában, a város európai részében található Függetlenség sugárúton (Istiklal Caddesi). A tettes négy ember életét oltotta ki, köztük három izraeli állampolgárét. A robbantásban 36-an sebesültek meg. Az elkövető a belügyminisztérium szerint az IÁ-val állt kapcsolatban.(MTI)

 

Kapcsolódó linkek:

Brutalitás magas-fokon, szögekkel volt tele az egyik robbanószerkezet a Zaventem repülőtéren

640x40_feher
Scroll To Top

[contact-form-7 id=”55816″ title=”ContactForm_WithTel”]

×