Home / _További hírek / Egy év alatt mintegy 10 százalékkal nőttek a lakásárak Romániában

Egy év alatt mintegy 10 százalékkal nőttek a lakásárak Romániában

Az elmúlt egy évben mintegy 10 százalékkal nőttek Romániában a lakásárak – derült ki az imobiliare.ro legnagyobb román internetes ingatlanközvetítő szerdai összesítéséből.

Februárban a lakásárak 4,5 százalékkal emelkedtek januárhoz képest, éves összevetésben a drágulás 9,8 százalékos volt. Egy négyzetméternyi hasznos lakóterület átlagára 1015 euró (1 euró=309,80 forint) volt. Ez az érték négy év után először haladta meg a pszichológiai határnak tekintett ezer eurót.
Valamennyi romániai nagyvárosban emelkedtek a lakásárak, Bukarestben 5,3 százalékkal nőttek, elérték a négyzetméterenkénti 1089 eurót.
Több erdélyi városban a lakások gyorsabb ütemben drágultak, mint Bukarestben. Az erdélyi települések közül Kolozsvár az országos első, ahol tavaly februárhoz képest 15 százalékkal kell többet fizetni egy lakás négyzetméteréért, 1152 eurót, így Kolozsvár Románia legdrágább városa a lakáspiac tekintetében.
A második helyen Temesvár áll, ahol tavaly februárhoz mérten 14 százalékkal, négyzetméterenként 970 euróra emelkedtek az árak. Harmadik helyen szintén egy erdélyi város, Brassó áll, ahol 7,8 százalékkal, négyzetméterenként 912 euróra nőttek a lakásárak.(MTI)

640x40_feher
Scroll To Top

 
Amennyiben szeretne részletesebb tájékoztatást kapni,
kérjük töltse ki az alábbi adatlapot.
Adatait bizalmasan kezeljük.

Név

Email cím

Telefonszám

 

×