ingyenes webstatisztika

Duplázott a K&H: a pénzügyi tudás kétszer többet ér a 10. születésnapon

Idén a 10. születésnapját ünnepli a K&H Vigyázz, kész, pénz! pénzügyi vetélkedő, így a jubileumi alkalomból kétszer nagyobb összértékű nyereményekkel díjazzák az általános és középiskolások okos pénzügyi döntéseit, felkészültségét, emellett az iskolák és a felkészítők díjazását is növelték. A teljes tanéven átívelő, több versenyfordulós, játékos pénzügyi versenyre a jelentkezés már elindult, amelyre egészen 2019. január 21-ig várják a nevezéseket.

„Tíz évvel ezelőtt indítottuk útjára a K&H Vigyázz, kész, pénz! pénzügyi vetélkedőt, és évről évre egyre több diákot kalauzolunk el a pénz játékos világába. A kerek évforduló alkalmából még értékesebb nyereményekkel készülünk a győzteseknek, ezzel is még jobban elismerve a pénzügyi ismereteik gyarapításába invesztálókat. Mert a verseny igazi nyeresége maga a pénzügyi tudás és a készségek, amelyeket a diákok a vetélkedő során megszereznek, és amelyekből később, felnőttként majd kifejezetten jól profitálhatnak a pénzügyi döntéseik meghozatalakor” – mondta Horváth Magyary Nóra, a K&H kommunikációs ügyvezető igazgatója.

A K&H Vigyázz, kész, pénz! pénzügyi vetélkedőre az elmúlt években összesen több mint 46 200 diák nevezett, 1 696 iskolából, 759 településről. Ez idő alatt a K&H pénzügyi oktatási programja az ország egyik legnépszerűbb vetélkedőjévé vált, amely egyszerre biztosítja a pénzügyi alapismeretek megszerzését, valamint készségeik, mint az együttműködés, csapatmunka, problémamegoldás, kreatív gondolkodás fejlesztését. Az általános (3-8. osztályosok) és középiskolások (9-11. osztályosok) számára a felkészülés inkább élmény, mint kötelező tanulás, hiszen tavaly óta már egy 15 részes sorozat, a vigyázz#KáPé vlog és a hozzá tartozó mobilapplikáció segíti a diákokat. A megszerzett tudást pedig a K&H Csoport olyan nyereményekkel díjazza, amely igazodik a fiatalok igényeihez, emellett az iskolák és a felkészítők elismerését is növelték.

 

Digitális bennszülötteknek digitális játékok

A diákok nyereményei közé népszerű digitális eszközök és játékok kerültek, mint például Xbox One S játékkonzol, Syma kamerás drón, Nintendo 3DS játékkonzol, JBL Charge hordozható hangszóró vagy EXIT – szabadulószobás társasjáték. A diákok díjazására fordított összeget így a K&H Csoport kétszeresére növelte az idei tanévben, vagyis ezúttal 2,9 millió forint összértékben díjazza a nyertes diákokat.

Könyv és sporteszköz az iskolákba

Az iskolákat olyan díjakkal támogatja a K&H Vigyázz, kész, pénz! pénzügyi vetélkedő, amelyekkel tovább tudják fejleszteni az oktatási környezetet és eszközparkot. A K&H Csoport ezért sportszerre és könyvekre beváltható utalványokkal díjazza a nyertes csapatok iskoláit, a legtöbb csapatot nevező iskoláknak pedig gyermeknapi programokra és korszerűsítésre felhasználható utalványokat biztosít 3,4 millió forint értékben.

Elismerés a tanároknak

A vetélkedőn a csapatokat segítő tanárokat és szülőket is díjazzák. A K&H Csoport az idei tanévben több mint kétszeresére növelte a felkészítők díjazását, hiszen óriási szerepük van a versenyzők eredményeiben, így a legjobban teljesítő csapatok felkészítői több mint 1,2 millió forint összértékben – kategóriánként 120 000, 100 000 és 80 000 forinttal díjazzák.

A jelentkezés már elindult a K&H Vigyázz, kész, pénz! pénzügyi vetélkedőre, amelyre egészen 2019. január 21-ig várják a nevezéseket.

További részletek a verseny hivatalos honlapján: https://www.kh-vigyazzkeszpenz.hu/

 

 

A K&H Vigyázz, kész, pénz! pénzügyi vetélkedőről

 

A K&H Csoport társadalmi szerepvállalásának részeként 2010-ben indította útjára a K&H Vigyázz, kész, pénz! pénzügyi vetélkedőt. A program célja, hogy a magyarországi általános és középiskolások pénzügyi, gazdálkodási ismereteit gyarapítsa. A vetélkedő programja évről évre egyre több diákot vonz országszerte. A verseny indulásától a nevezések száma mintegy megtízszereződött, 2019-ben immár 8264 fő részvételével zajlik a verseny. 2010 óta a K&H Vigyázz, kész, pénz! pénzügyi vetélkedőre összesen 759 településről 1696 iskola csapata pályázott. Ez összesen több mint 46 200 résztvevődiákot jelentett. A K&H Csoport a K&H Vigyázz, kész, pénz! pénzügyi vetélkedő programjával a felnövekvő generáció pénzügyi tudatosságra nevelését kívánja előre mozdítani annak érdekében, hogy felnőttként majd okos pénzügyi döntéseket hozhassanak.

 

A K&H Csoport

Az ország egyik vezető és országosan közel 4000 munkatársat foglalkoztató pénzintézeteként a K&H célja, hogy ügyfelei igényeit mindenkor magas szinten elégítse ki, és a lehető legteljesebb termékpalettát nyújtsa számukra. A K&H országszerte 208 lakossági fiókot működtet, és csoportszinten több mint másfélmillió ügyfélnek kínál pénzügyi szolgáltatásokat. A magyar gazdaság működését több mint 2200 milliárd forintnyi kihelyezett hitel- és hiteljellegű állománnyal segíti háztartások, kisvállalkozások, vállalatok és önkormányzatok finanszírozásán keresztül. A cégcsoport teljes tevékenysége hozzávetőlegesen 4000 magyar beszállítónak és mintegy 700 banki és biztosítási ügynöknek biztosít megrendeléseket és folyamatos tevékenységet

 

K&H Bank

 2019 első félévének végén:

saját tőke (IFRS konszolidált, nem auditált): 332 milliárd forint

mérlegfőösszeg: (IFRS konszolidált, nem auditált): 3 199 milliárd forint

adózás utáni eredmény (IFRS konszolidált, nem auditált): 26,3 milliárd forint

K&H Biztosító

2019 első félévének végén:

saját tőke (IFRS konszolidált, nem auditált): 13,5 milliárd forint

mérlegfőösszeg (IFRS konszolidált, nem auditált): 179,0 milliárd forint

biztosítástechnikai eredmény (IFRS konszolidált, nem auditált): 3,7 milliárd forint

adózás utáni eredmény: (IFRS konszolidált, nem auditált): 2,7 milliárd forint

640x40_feher
Scroll To Top