ingyenes webstatisztika
Home / Belföld / Diákhitel Központ: már csak öt napig lehet diákhitelt igényelni az idén

Diákhitel Központ: már csak öt napig lehet diákhitelt igényelni az idén

Már csak öt napig, december 15-ig lehet diákhitelt igényelni az idén – tájékoztatta a Diákhitel Központ hétfőn az MTI-t.

Aki december 15-ig eljuttatja kérelmét az MFB csoporthoz tartozó Diákhitel Központhoz, az január 15-én megkapja a kért összeget – tartalmazza a közlemény.
Emlékeztettek arra: immár rekord alacsony, 2,3 százalékos kamattal juthatnak hozzá a hallgatók a szabad felhasználású Diákhitel1-hez. A Diákhitel2-t pedig egyedülállóan kedvező feltételekkel, 2017 októbere óta 0 százalékos kamattal igényelhetik az önköltséges képzésben részt vevő hallgatók képzési díjuk kiegyenlítésére.

     
A 2,3 százalékos kamatú, szabad felhasználású Diákhitel1 egész félévre visszamenőleg is igényelhető, így akár egy összegben 250 ezer forinthoz is hozzájuthat a hallgató. A 0 százalékos kamatú Diákhitel2 kizárólag a képzési díj kiegyenlítésére fordítható.
A Diákhitel1 esetében havonta 15 ezer és 50 ezer forint közötti összeg vehető igénybe képzési formától függetlenül, a kötött felhasználású Diákhitel2 maximuma az igénylő képzési költségével megegyező összeg – írták.
A határidőre annál is inkább érdemes figyelni, mert aki december 15-e után adja le igényét, az csupán március közepén juthat pénzhez – figyelmeztettek.
A tájékoztatás szerint az igénylést nagyban megkönnyíti, hogy 2017 szeptembere óta lehetőség van elektronikus aláírással – személyes megjelenés, illetve papír alapú dokumentumok használata nélkül – szerződést kötni.
A Diákhitellel kapcsolatos minden fontos információ, tudnivaló elérhető a Diákhitel Központ internetes felületén (diakhitel.hu) – áll a közleményben.(MTI)

640x40_feher
640x40_feher
Scroll To Top

[contact-form-7 id=”55816″ title=”ContactForm_WithTel”]

×