ingyenes webstatisztika

Deviza – Délutánra megnyugodott a piac

A délelőtti gyengülést követően délutánra megnyugodott a forintpiac és a magyar fizetőeszköz kissé korrigált az euróhoz képest.                                                                                                                                      

Az eurót 304,60 forinton jegyezték csütörtök fél ötkor a délelőtti 306 forint feletti szintek után. Ezzel lényegében a reggeli szintekhez tért vissza az euró/forint kurzus. Szerda délelőtt még újabb kilenchavi csúcsot jelentő 307,45 forinton is jegyezték az európai fizetőeszközt, de miniszteri nyugtató nyilatkozatokra már délután 305 forint alá süllyedt vissza az euróárfolyam.
“Folytatódott szerdán is, ami kedden: kicsit megnyugodott a piac és kiegyensúlyozottabbak lettek a bankközi mozgások” – értékelt az MTI-nek egy banki devizakereskedő. Hozzátette: a világban most pozitív a hangulat, s ez segített megállítani a forint gyengülését.
Arra hívta fel ugyanakkor a figyelmet, hogy bármelyik pillanatban kitörhet az euró forintárfolyama, és ez “nem is lenne túlságosan nagy meglepetés”. Most 307,65 forintnál van egy felső ellenállás, ami felett akár 315 forintig is elszaladhat az árfolyam – tette hozzá.
A devizakereskedő egyben emlékeztetett: pénteken a nemzeti ünnep miatt nem lesznek a piacon sem a magyar kereskedők, sem a Magyar Nemzeti Bank. Hosszabb távon a kormányzati és nemzeti banki kommunikáció, illetve a nemzetközi piaci hangulat határozhatja meg a forint alakulását – mondta a kereskedő, hozzátéve, hogy ő a közeljövőben nem számít számottevő forinterősödésre.
Az euró dollárárfolyama a délelőtti csökkenés után a reggeli szintre emelkedett a délutáni órákban. Egy euró 1,2973 dollár volt csütörtök fél öt körül.
Az amerikai dollárt 234,80 forinton jegyezték csütörtök délután valamivel a reggeli szintek alatt, ám jóval alacsonyabban a délelőtti, 236,50 forint környéki jegyzéseknél.
A svájci frank 246,80 forint a délelőtti 248 forint feletti és a reggeli 246,50-247 forint közötti jegyzések után.
A japán jent 2,4400 forinton jegyezték a reggeli 2,450 forint után.
A legfontosabb régiós devizák közül a cseh korona – a délelőtti erősödés után – a reggeli szintek közelében állt az euróhoz képest, míg a lengyel zloty gyengült az európai közös fizetőeszközhöz viszonyítva. Egy eurót 25,631 koronán, illetve 4,1504 zlotyn jegyeztek csütörtök délután.(MTI)

640x40_feher
Scroll To Top