ingyenes webstatisztika

Deviza – Az esti órákban kissé erősödött a forint

Kissé erősödött az esti órákban a forint a legfontosabb nemzetközi devizákkal szemben a bankközi piacon, és így árfolyama a napközbeni gyengülést ledolgozva a reggeli szintek közelében mozgott.

Az eurót kedd este, nem sokkal fél kilenc előtt 298,08 forinton jegyezték. A délelőtti órákban 299,50 forint környékén is járt az eurójegyzés a reggeli, 298 forint alatti szinteket követően. Az euróárfolyam így az esti órákra eltávolodott a lélektani határ jelentő 300-as szinttől.
Elemzők szerint a forint az elmúlt napokban magyar tényezőkre, így elsősorban az új jegybankelnök kinevezésének hírére gyengült. Piaci szereplők szerint Matolcsy György jegybankelnök, bár a konzervatív monetáris politika melletti elkötelezettségét igyekezett bizonyítani jegybankelnök-jelölti meghallgatásán, kevés konkrétummal állt elő a tervezett intézkedésekről.
Kedd este a dollárt 228,45 forinton jegyezték a délelőtti, napi  csúcsot jelentő 230 forint feletti jegyzés után. A reggeli órákban 228 forint környékén jegyezték az amerikai fizetőeszközt.
A svájci frank 242,63 forint volt kedd este. Az árfolyam követte a napi trendet, így délelőtt 244 forint felett volt a csúcsa, reggel pedig 242 forint alatt a mélypontja.
A japán jen jegyzése 2,44 forintra csökkent estére a délelőtti 2,47 forint környéki csúcsról. Reggel is az esti árfolyamhoz hasonló, 2,45 forint körüli szinteken jegyezték az ázsiai devizát. (MTI)

 

640x40_feher
Scroll To Top